Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Togkaos:

Full stans i all tog­trafikk på Oslo S

En jordfeil førte til full stans av all togtrafikk på Oslo S lørdag kveld. Tidligere lørdag kveld slte stasjonen med signalfeil som følge av en brannalarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det har gått fra vondt til verre på Oslo S. Full stans i togtrafikken på grunn av jordfeil, skrev Bane Nor på Twitter lørdag kveld.

Feilen førte til en kortslutning og store ødeleggelser i stasjonens signalanlegg.

Togene måtte snu ved Skøyen vest for byen, og ved Ski, Kolbotn og Lillestrøm øst for Oslo S.

Tidligere lørdag kveld var togene innstilt østover grunnet signalfeil.

Like før midnatt oppdaterte Bane Nor sin trafikkmelding med at estimert tid for løsning på problemet er søndag formiddag klokken 11.

I 05-tiden natt til søndag var jordfeilen på Oslo S rettet.

«Men fortsatt stengt mellom Oslo S og Lillestrøm. Reperasjon av signaler i Brynsbakken fortsetter», skriver Bane Nor på Twitter.

Medievakt Kjell Bakken i Bane Nor forklarer til NTB at feilen skyldes at en brannalarm ble utløst i sentralanlegget på Oslo S, der signalanlegget er samlet.

- For å unngå brann ble det automatisk sprøytet inn halogengass. Det måtte vi få luftet ut før våre teknikere kunne gå inn og finne feilen.

Litt etter klokken sju opplyste Bakken at teknikerne arbeider med å lokalisere feilen. Han vet ikke hvor lang tid det kommer til å ta.

Det settes inn alternativ transport for de berørte NSB-togene og Flytoget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer