Full stans i togtrafikken i Osloområdet

Alle tog innstilt etter brann på Oslo S. 80 000 rammes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk om toget ditt står (fungerer også på wap).

(Dagbladet.no): Det er full stans i togtrafikken i Oslo-området etter at det brant i Oslo-tunnelen i natt. 80 000 mennesker rammes. 

Folk oppfordres på det sterkeste til å bruke andre løsninger for å komme seg inn til Oslo.

– Folk må fylle opp bilene sine for å avhjelpe trafikken. Ellers er dette dagen for hjemmekontor dersom det er mulig, sier en tydelig preget informasjonssjef i NSB, Preben Colstrup til Dagbladet.no.

(Sjekk vegmeldinger for hele Norge på db.no/veg. Denne tjenesten fungerer også fra mobil, på wap.db.no/veg.)

Internett nede
Fem høyspentkabler er rammet av brannen på Oslo S natt til onsdag.

I tillegg til at hele togtrafikken er lammet, skal en rekke abonnenter være uten telefon og internett, melder NTB.

Informasjonssjef Knut Solli i Telenor opplyser at 26 leide telesamband er rammet, blant annet BaneTele.

VENTER PÅ TOGET: Reisende i Østbanehallen i Oslo venter utenfor det avsperrede avgangsområde. Foto: Sindre Granly Meldalen
VENTER PÅ TOGET: Reisende i Østbanehallen i Oslo venter utenfor det avsperrede avgangsområde. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

20 busser

Mye av morgenrushet vil i tilfelle brukes til å vente på en buss.

– Vi har fått tak i 20 busser. Det vil si at vi kan frakte 1000 mennesker om gangen, og med opp mot 80 000 reisende sier det seg selv at det ikke er nok. Vi beklager sterkt det som skjer og gjør så godt vi kan for å få tak i flere busser.

Jernbaneverket hadde ved 05-tiden ennå ikke fått kontroll på signalsystemet, og uten signaler går ikke togene.

– Vi kjører når det er grønt signal og må avvente budskap fra Jernbaneverket. Det blir forsinkelser uansett nå, togene står ikke der de skal. Det verst tenkelig er at ikke noe går innen rushet starter, sier Colstrup.

Halve Norge rammes

Problemene rammer hele Stor-Oslo, og det blir ingen normal trafikk fra Hamar, Drammen, Spikkestad, Halden, Mysen og Gjøvik. Nattoget fra Trondheim vil stoppe på Hamar, mens nattogene fra Stavanger og Bergen får siste stopp i Drammen.

– Dette rammer halvparten av togtrafikken i Norge.

Full stans i togtrafikken i Osloområdet

nsb.no sine sider kommer oppdateringer på utviklingen i togtrafikken.

Brann på Oslo S

Brannalarmen på Sentralbanestasjonen i Oslo gikk like før midnatt og stedet ble evakuert. Klokken 03 var brannen slukket, men Jernbaneverket har ikke fått kontroll over signalsystemet togledelsen bruker for å dirigere trafikken. Normalt brukes natten til å sette på plass lokaltogene, men uten signaler som har virket, har dette ikke skjedd i natt.

– Selv om signalet fungerer igjen nå, så vil det uansett bli store forsinkleser i hele Osloområdet i formiddag. Vi vet ikke når trafikken går som normalt igjen.

Brannen skal ha oppstått etter at strømleverandøren til Oslo S, Hafslund, hadde en kortslutning tidligere på kvelden. Dette skal ha ført til overbelastning på kablene på Sentralbanestasjonen og har igjen sammenheng med brannen.

Jernbaneverkets vakthavende informasjonsvakt Harry Korslund kunne ved 03-tiden ikke si hva årsaken til brannen er utover at det har sammenheng med dette.


Gode kjøreforhold

Vegvesenet ber folk beregne god tid for å komme seg inn til Oslo, ettersom togstansen naturlig nok vil øke trafikken i alle innfartsårene. Snøen som var meldt å falle i morgentimene i Oslo kommer ikke likevel, og det skal være gode kjøreforhold for de som må ta bilen i dag.

Sjekk om toget ditt står (fungerer også på wap).

Full stans i togtrafikken i Osloområdet
EVAKUERT: Oslo S ble sent tirsdag evakuert og all togtrafikk stanset etter at det oppsto røykutviklingpå baneområdet