Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full stans på veiene klokka 12

Sjåfører i sorg protesterer mot farlige veier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tips oss gjerne om aksjonen ved å sende sms/mms til 2400.

(Dagbladet.no): Søndag 17. februar omkom to trailersjåfører i en voldsom front-mot-front kollisjon på riksvei 3 i Østerdalen. Den tragiske ulykken skjedde da et dansk vogntog kom sørfra i en slak kurve, og frontkolliderte med et norsk vogntog. Begge førerhusene ble fullstendig maltraktert.

Strekningen på riksvei 3 er kjent av en av de verste strekningene, som mange yrkessjåfører gruer seg til å kjøre. Hvert døgn kjører rundt 400 vogntog på denne strekningen.

Stille aksjon

Ulykken utløste en sms-aksjon. Yrkessjåfører over hele landet har nå gått sammen om en stille markering når den norske sjåføren blir gravlagt. Alle transportarbeidere blir oppfordret til å stå stille i to minutter klokka 12.00 i dag - uansett hvor de befinner seg.

Rett etter ulykken sendte noen den første meldingen:

«I natt ble to kollegaer brutalt revet bort på riksveg 3 Østerdalen. Alt dette på grunn av innsparinger og dårlig råd. Som igjen fører til dårlig vedlikehold på veinettet i Norge! Så dette er en oppfordring til alle yrkessjåfører om å stå sammen for å markere vår missnøye. Håper vi alle kan være med på en markering, ved å stoppe alle yrkesbiler den dagen disse kolleger gravlegges. Vi klarer å stå i 2 min, uansett hvor vi er! Det kunne ha vært deg som ikke kom hjem! Send denne meldingen videre. La oss stå sammen!»

Støtter aksjonen

TRAGISK ULYKKE: To trailersjåfører omkom i en kollisjon mellom to vogntog på Rv 3 like sør for Alvdal søndag 17. februar. Foto: Scanpix
TRAGISK ULYKKE: To trailersjåfører omkom i en kollisjon mellom to vogntog på Rv 3 like sør for Alvdal søndag 17. februar. Foto: Scanpix Vis mer

Forbundssekretær i Transportarbeiderforbundet, Geir Kvam, sier til Dagbladet.no at de støtter aksjonen, men at de ikke ønsker å blande seg inn i planleggingen.

- Dette er en grasrotaksjon. Og det ønsker vi at det forblir. Men vi har stor forståelse for sjåførenes frustrasjon, sier Kvam til Dagbladet.no.

Kvam sendte i forrige uke et brev til samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) hvor han uttrykker sympati med sjåførenes aksjon.

I brevet skriver han: «Veien har vært overbelastet i mange år og både lokalpolitikere, representanter for sjåfører og bileiere har - til ingen nytte - argumentert for en utbedring av veien. Mange sjåfører har uttalt at det er den rene «hasard» når de kjører sine faste turer på denne veistrekningen. Dødsulykken som skjedde søndag kveld har nå fått begeret til å flyte over for sjåførene».

Han har ennå ikke mottatt svar fra departementet.

Terje Paulsen, som er leder for Transportarbeiderforbundets bransjeutvalg for godssjåfører, håper og tror mange yrkessjåfører vil slutte opp om markeringen.

- Dette er en viktig markering som vi slutter fullt opp om. Det er en markering både for å vise vår støtte og sympati til de etterlatte, og for å kreve et bedre veivedlikehold, sier Paulsen til Transportarbeideren.

STOPP: På E18, i Askerbakkene, var det full stopp i dag, skriver tipser.
AKSJON: Også langs E6 ved Stjørdal i Nord-Trøndelag var aksjonen synlig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media