Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full stans

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jernbaneforbundet setter i morgen i verk en tre timer lang landsomfattende politisk streik mot regjeringens planer om å privatisere deler av Jernbaneverket. Det betyr at togene vil stå mellom klokka 12.00 og 15.00. Ansatte i Oslo Sporveier vil stanse all trafikk i en time i sympati med Jernbaneforbundets medlemmer.

Regjeringens forslag går ut på å legge ut 80 prosent av Jernbaneverkets drifts- og produksjonsoppgaver på anbud. Med Frp's støtte i Stortinget vil det innebære at 700 ansatte som i dag driver med sikkerhet og vedlikehold mister jobben, uten at regjeringen har drøftet dette med deres tillitsvalgte. Dette er nok et eksempel på uvettig, ideologisk motivert privatisering. Erfaringer fra New Zealand og Storbritannia viser at privatisering av jernbane er uøkonomisk og går ut over sikkerheten. Konkurranse er godt for noe, men ikke godt for alt. Det forsto kloke politikere alt for 150 år siden. Regjeringens forslag er vel verdt å protestere mot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media