Full stopp for Bjarne - og nå saksøker foreldrene skolen

Når de andre barna ved Ringstad skule løper inn etter endt friminutt, blir Bjarne Bjørnevik (7) stående fast ved døra. I to og et halvt år har foreldrene kjempet for at skolen skal tilrettelegges for sønnen. Nå saksøker de kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det sier seg selv at en 7-åring ikke synes det er noe artig å bli båret som en baby foran klassekameratene. Selv om Bjarne har et handikap som gjør at han må sitte i rullestol, har han alle muligheter til å ta seg fram på egenhånd. Vi hadde valget mellom å saksøke kommunen eller å flytte, sier mor Trine Bjørnevik.

Søksmål

Ifølge Sunnmørsposten har familien i to og et halvt år kjempet for at skolen skal installere heis, rullestolrampe og døråpnere slik at Bjarne kan bevege seg fritt.

I 1996 ble det i samarbeid med Hjelpemiddelsentralen utarbeidet en rapport som ble oversendt til plan- og bygningsnemda. Der ble det kartlagt hvilke utbedringer som måtte til for at Bjarne skulle få en fullverdig skoledag. Til høsten skal Bjarne begynne i andreklasse. Fortsatt er ingen ting gjort.

- Det er trist at en må gå til sak for at Bjarne skal få den hverdagen han har krav på, sier Trine Bjørnevik.

Totalt har familien gjort over 20 henvendelser til kommunen. Kommunen ber til stadighet ber om mer tid. Ifølge familien har ikke argumentasjonen alltid vært like god. I et av brevene gjør kommunens oppvekstsjef det klart at et av tiltakene ikke kan settes i gang fordi at skolens arkitekt sier at slike hjelpemiddel ikke er vanlige.

- Hva som er vanlig, er vel fullstendig uvesentlig, sier Trine Bjørnevik oppgitt.

Heis i høst?

Ordfører Anne Lise Lunde i Stranda kommune håper at familien og skolen skal komme fram til en løsning som er tjenlig for begge parter. Hun poengter at arbeidet med rullestolheis til skolebygningen etter all sannsynlighet vil bli startet i samband med en større ombygging av skolen i høst.

STOPP: </B>Bjarne Bjørnevik har cerebral parese, og er avhengig av rullestolen. Men inn på skolen komer han ikke uten hjelp.
- Det er ikke artig for en sjuåring å måtte bæres inn på skolen foran alle klassekameratene sine.