FORSINKET IGJEN:  Hardt prøvede togpassasjerer rammes nok en gang av forsinkelser. Bildet er fra togkaoset tidligere denne måneden. Espen Røst
FORSINKET IGJEN: Hardt prøvede togpassasjerer rammes nok en gang av forsinkelser. Bildet er fra togkaoset tidligere denne måneden. Espen RøstVis mer

Full stopp i Romeriksporten

Både flytoget og NSB rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Tekniske problemer fører nok en gang til forsinkelser på togtrafikken i østlandsområdet.

- Et NSB-tog som var på vei i retning Kongsberg står fast i utløpet av Romeriksporten med tekniske problemer. Vi vet ikke hva slags type tekniske problemer det har, men det kommer seg ikke videre for egen maskin, opplyser Harry Korslund, pressevakt i Jernbaneverket.

Bak toget, i det Jernbaneverket kaller dødens posisjon, står ett eller flere tog fast.

- Et flytog som var på vei fra Gardermoen mot Oslo står fast. Vi kan ikke utelukke at også flere tog står der, men det har vi ikke oversikt over. For dette eller disse togene vil forsinkelsene bli størst, sier Korslund.

Flere rammes
Men flere reisende rammes.
- Tog som normalt kjører gjennom Romeriksporten vil pådra seg forsinkelser fordi de nå må kjøre utenom tunnellen via hovedbanen, sier pressevakta.

På spørsmål om han kan anslå hvor store forsinkelser de reisende må regne med får Dagbladet følgende svar:

- Nei, skal vi ringe Snåsamannen, kanskje? Her er det mange faktorer som spiller inn. Trafikken må omdirigeres fra Lillestrøm og det er flere avviklingstekniske ting som vil bestemme dette, så det tør jeg ikke spekulere i, sier Korslund.

- Sitter i mørket
Dagbladet har snakket med en passasjer som sier han har sittet fast inne en tunnell i tre kvarter.

- Det er helt mørkt og begynner å bli litt kaldere. Jeg har bare lyset fra min iPhone, forteller personen, som ikke ønsker å bli navngitt.

Alle tog som normalt kjører gjennom Romeriksporten, som togene mellom Eidsvold og Kongsberg og fra Årnes, samt samtlige Flytog rammes av forsinkelsene fram til NSB-toget er fjernet fra tunnellen.

Togene som normalt kjører på den såkalte hovedbanen mellom Lillestrøm og Oslo, utenom Romeriksporten skal ifølge Korslund ikke merke forsinkelsene spesielt.

Følg med på togtrafikken her.