Full stopp til Blair gir opp

AVONMOUTH (Dagbladet): - Det er de høye bensinskattene som tar knekken på oss. Her har jeg stått i fire dager, og gir meg ikke før Blair letter på avgiftene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vogntogeier Bob Chmiewlyskr er klar i talen når Dagbladet besøker sjåførene som blokkerer utkjørselen ved raffineriet like utenfor Bristol.

Dieselopprøret som startet i Frankrike, sprer seg nå som en politisk brann i hele Europa. Regjeringene presses, men så langt har ingen gitt etter for de godt organiserte lastebilsjåførene, som nå er i ferd med å stanse all biltrafikk i deler av Europa med sin blokade av bensinstasjoner.

Mens vi er på stedet er det bare én tankbil med bensin som får lov til å kjøre ut fra Avonsmouth, like ved grensa til Wales. Sjåføren må vise papirer på bestillingen, og kan fortelle at han skal frakte drivstoff til ambulansebilene i distriktet.

For å være sikre på at den dyrebare lasten kommer fram til rett sted, sender boikottgjengen en følgebil etter tankbilen.

- Hvis han skal levere forsyninger slik at ambulanser og brannbiler får nødvendig drivstoff, har vi selvsagt ikke noe imot det, presiserer Bob Chmiewlyskr.

Det har heller ikke den britiske statsministeren.

- Boikotter og lastebilkonvoier kan ikke diktere landets bensinpolitikk, uttalte Tony Blair til media i går.

Blair presiserte nok en gang at det ikke er rom for å lette på skatter og avgifter på bensin.