Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full storm flere steder i natt og i morgen: - Det blir mye vind, og folk må passe på

OBS-varsel i sju fylker.

FULL STORM: Det e ventet full storm flere steder i natt, blant annet i Finnmark. Bildet viser storm på Båtsfjorden. Arkivfoto:  Per Eide / Samfoto
FULL STORM: Det e ventet full storm flere steder i natt, blant annet i Finnmark. Bildet viser storm på Båtsfjorden. Arkivfoto: Per Eide / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt går nå ut med OBS-varsel for Agder, Telemark, Buskerud, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og kyst- og fjordstrøkene i Finnmark.

Det er i natt og i morgen tidlig ventet vanskelige kjøreforhold, høy vannstand og sterk vind - flere steder full storm.

Allerede nå i kveld kan vinden komme opp i storm styrke i Finnmark, opplyser vakthavende meteorolog i Tromsø, Sevim Müller.

- Det er mye vind - Et lavtrykk når snart land, og i det har vi allerede observert en liten storm. Fra Fruholmen og østover er full storm mulig, sier Müller til Dagbladet.

- Det blir mye vind, og folk må passe på, fortsetter hun.

Hun forteller at vinden trolig vil minke allerede etter noen timer, og gå over til liten kuling. I fylket advares det dessuten om høy vannstand i kveld.

- Begynner i natt Også i Rogaland og Hordaland er det nå ventet mye vind, opplyser vakthavende meteorolog i bergen, Trond Torsteinsson.

- Det begynner å blåse seint i natt, kanskje allerede nå i kveld, sier han.

- Rogaland får mest vind, men det er også ventet en del i fjellet i Hordaland, sier meteorologen.

I Rogaland kan vinden nå full storm i styrke i fjellet og langs kysten sør i fylket, opplyser han.

På Østlandet er det i kveld ventet stort sett skiftende bris og oppholdsvær,

- Vinden vil kunne komme opp i sterk kuling, og muligens liten storm sør for Finse, sier vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss til Dagbladet.

Fare for snøskred Nysnø og kuling fra nord og nordøst gir betydelig fare for snøskred i Longyearbyen på Svalbard, og all ferdsel i fjellsiden ved byen bør unngås, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat i sitt siste snøskredvarsel for Longyearbyen.

Faregraden ligger imidlertid fortsatt på nivå 3 - betydelig. Snøen vil samle seg i skarene på vestsiden av dalen, men det er fortsatt lite fare for skred til bebyggelsen på vestsiden av dalen, skriver NTB.

Snøskred her vil trolig ikke nå lenger ned enn til veien, men all ferdsel i fjellsiden bør unngås, opplyser NVE.

Lokale svake lag kan utløse skred ovenfor den evakuerte bebyggelsen. Varselet gjelder fra lørdag 26. til og med søndag 27. desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media