Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full storm i Møre og Romsdal

Hyttetak på avveie og strømbrudd i nordvest. 

STORM: Her ligger et grillhytte-tak på fylkesvei 60 på Strandafjellet tirsdag kveld. FOTO: Jens Sætan Opsvik
STORM: Her ligger et grillhytte-tak på fylkesvei 60 på Strandafjellet tirsdag kveld. FOTO: Jens Sætan Opsvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller tips? Send til 2400@db.no eller ring 2400 1000.

(Dagbladet): Det er varslet full storm i Møre og Romsdal i kveld, og meteorologene melder at stormen vil vare til i morgen tidlig.

Allerede har stormen gjort skader. Blant annet har en informasjonstavle gått over ende, og et grillhytte-tak blåst vekk.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Møre og Romsdal og Trøndelag om at det er ventet full storm med styrke på 25 m/s på kysten. Natt til onsdag vil den dreie mot vestlig retning og gradvis minke til sterk kuling.

Politiet i Møre og Romsdal skriver på Twitter at en informasjonstavle i Vestnes, ved Furunes fergekai, har blåst ned.

Stormen var også sterk nok til å blåse vekk et tak på en grillhytte tidligere i kveld. Taket landet på fylkesvei 60 ved Strandafjellet. Ingen personer ble skadet, og taket er nå fjernet.Trafikken går som normalt.

- Vanlig kveld

- For oss er dette en vanlig kveld, og det er ikke nødvendig med en oppstyrking, men vi håper at folk sikrer eiendelene sine og at de er påpasselige, sier John Bratland, operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, til Dagbladet.

Bratland legger til at det ikke har vært noen store materielle skader eller personskader.

Sunnmørsposten skriver at stormen har ført til strømbrudd i Vestnes. Dette gjelder stedene Tomrefjellet, Fiksdal og Rekdal. Det var klokka 20:48 Mørenett fikk melding om dette. Det er ukjent hvor mange husstander dette gjelder.

Kansellerer

På sine nettsider skriver de at de har fått seksjonert opp deler av nettet, og at montører er på vei for videre feilsøking.

Mørenett skriver også at ti strømkunder i Vannylven kommune har blitt strømløse etter et lynnedslag. Det er forventet at feilene vil bli utbedra ca. klokka 02.

Stormen har også ført til at hurtigbåten som går mellom Ålesund, Valderøy og Nordøyene er innstilt på grunn av været.

NRK Sogn og Fjordane melder at ingen av fjellovergangene i Sør-Norge har fri ferdsel, og meterologene oppfordrer folk til å vente med å kjøre over fjellet til torsdag.

Hurtigruten melder også om utfordringer på grunn av dårlig vær. På sine nettsider skriver Hurtigruten at MS Nordkapp vil kansellere Torvik i natt i sørgående seiling, og at det vil føre til forsinkelser. MS Spitsbergen kansellerer anløpet av Kristiansund og Trondheim. Ifølge VG vil Hurtigruta seile direkte til Rørvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media