Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

Full storm i nord, mens det ble målt over 20 varmegrader i sør

Uværet herjer i Nord-Norge. 

STORM: Det har vært storm flere steder i Nord-Norge søndag. Dette bildet er fra 2015, da ekstremværet "Ole" herjet på moloen i Bodø. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix
STORM: Det har vært storm flere steder i Nord-Norge søndag. Dette bildet er fra 2015, da ekstremværet "Ole" herjet på moloen i Bodø. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Nordland, Troms og Finnmark har det vært storm flere steder søndag.

- Det blåser godt. Vinden vil gradvis bevege seg østover og avta søndag kveld, sier meteorolog Rune Skoglund hos Værvarslinga i Nord-Norge til Dagbladet.

Full storm

På Hekkingen fyr, som ligger på en holme mellom Sommarøy og Senja i Troms, ble det målt hele 57 knop natt til søndag.

- Det har vært full storm enkelte steder i Troms og Finnmark. I Nordland har det vært liten storm, sier Skoglund.

Mye nedbør

I tillegg til den kraftige vinden, har det vært mye nedbør i de nordligste fylkene.

- I Troms og Finnmark har det vært mye snø og haglebyger, mens det i Nordland er mest sludd og regnbyger, sier meteorologen.

Den sterke vinden fortsetter utover dagen, men det verste været er over. Søndag kveld avtar vinden, forteller Skoglund.

Politiet ber om sikring

Politiet i Salten har bedt alle entreprenører på anleggs- og byggeplasser i Bodø om å sikre eiendeler, skriver Avisa Nordland.

- På grunn av sterk vind ber vi entreprenører om å se til byggeprosjektene sine. Vi har fått inn tips om at sikringsgjerder rundt byggeplassene blåser ned og løse gjenstander som isopor ligger strødd utover. Det som ikke er ordentlig sikret på byggeplassene blåser rundt, sier operasjonsleder Ina Selfors til Avisa Nordland.

Trafikken rammes

Flere fjelloverganger er stengt eller har kolonnekjøring som følge av uværet. En rekke fergeruter er også innstilt, melder Statens vegvesen.

E6 er stengt på tre steder i Nord-Norge: Over Kvænangsfjellet, på fergestrekningen Bognes-Skarberget i Nordland og over Sennalandet i Finnmark.

Uværet har også skapt problemer for Hurtigruten. MS Kong Harald fikk søndag formiddag trøbbel med å legge til kai på Finnsnes i Troms. Skipet skulle etter planen legge til kai klokken 11.00, men måtte avbryte på grunn av uværet.

- Det har vært veldig mye dårlig vær i nord det siste døgnet, og det fikk de også oppleve på Kong Harald i dag. De var på vei til kai da vinden plutselig dreide og dro seg opp til 30 meter i sekundet. Det er over grensen for det kapteinen mener er forsvarlig når man skal legge til kai, forteller kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten til Nordlys.

Skipet gikk derfor videre nordover til Tromsø. Hurtigruten jobber nå med å finne alternativ transport for passasjerene som skulle av på Finnsnes, skriver Nordlys.

- Vi skal prøve å hjelpe passasjerene så godt vi kan, sier Ege til avisa.

Over 20 grader i Sør-Norge

TJUE GRADER I OSLO: Mens det er storm i nord, koser Oslo-folket seg med tjue grader og sol. Her er noen bilder fra Dagbladet-lesere fra søndag 26. mars. Video: Dagbladet Vis mer

I Sør-Norge er været noe helt annet. Flere steder har hatt opp mot 20 grader søndag ettermiddag.

I Skotselv og Vestfossen i Buskerud passerte gradestokken 20-tallet søndag ettermiddag. Det er årets første temperaturmålinger over 20 grader, skriver Meteorologene på Twitter.

- Det er ofte store værforskjeller mellom nord og sør på denne tiden av året, sier meteorolog Skoglund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media