- Full storm i området

Men i natt vil leteforholdene bli langt bedre i Kebnekaise.

VANSKELIGE FORHOLD: Hjelpemannskaper har vært ute siden 19.00 torsdag kveld, og jobber under svært krevende forhold. Men både vind og snø er forventet å lette utover natta. På bildet tatt i går, står beltevognkjører Peter Brask. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VANSKELIGE FORHOLD: Hjelpemannskaper har vært ute siden 19.00 torsdag kveld, og jobber under svært krevende forhold. Men både vind og snø er forventet å lette utover natta. På bildet tatt i går, står beltevognkjører Peter Brask. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsmeteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt i Nord-Norge forteller at de vanskelige forholdene i Kebnekaise-området i Sverige er ventet å vedvare utover kvelden.

- Det vil fortsette med snøbyger fram til utpå natta. Fortsatt kan det være opp mot full storm på fjelltoppene, men vinden kommer til å minke mot slutten av kvelden, sier Ovhed.

- Verste området Letemannskapene som stadig forsøker å lokalisere Hercules-flyet som i går ettermiddag forsvant med fem nordmenn ombord, har tidligere i dag fortalt til Dagbladet at søkeforholdene er usedvanlig krevende.

- Dette er det verste området i Sverige et fly kunne gått ned i. Det er en veldig farlig og vanskelig leteoperasjon. Nå er været sånn at man i prinsippet kan gå rett forbi et fly uten å se det, sa Oberstløytnant Mikael Nordmark ved Lapplandsjägergruppen i Kiruna.

- Rolig ved midnatt Men nærmere midnatt kan altså situasjonen bedre seg. Meteorolog Ovhed forteller at det i natt vil være langt bedre forhold for mannskapene. - Nærmere midnatt vil det bli ganske rolige forhold med opphold, sier Ovhed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer