Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Full storm i området

Men i natt vil leteforholdene bli langt bedre i Kebnekaise.

VANSKELIGE FORHOLD: Hjelpemannskaper har vært ute siden 19.00 torsdag kveld, og jobber under svært krevende forhold. Men både vind og snø er forventet å lette utover natta. På bildet tatt i går, står beltevognkjører Peter Brask. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VANSKELIGE FORHOLD: Hjelpemannskaper har vært ute siden 19.00 torsdag kveld, og jobber under svært krevende forhold. Men både vind og snø er forventet å lette utover natta. På bildet tatt i går, står beltevognkjører Peter Brask. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsmeteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt i Nord-Norge forteller at de vanskelige forholdene i Kebnekaise-området i Sverige er ventet å vedvare utover kvelden.

- Det vil fortsette med snøbyger fram til utpå natta. Fortsatt kan det være opp mot full storm på fjelltoppene, men vinden kommer til å minke mot slutten av kvelden, sier Ovhed.

- Verste området Letemannskapene som stadig forsøker å lokalisere Hercules-flyet som i går ettermiddag forsvant med fem nordmenn ombord, har tidligere i dag fortalt til Dagbladet at søkeforholdene er usedvanlig krevende.

- Dette er det verste området i Sverige et fly kunne gått ned i. Det er en veldig farlig og vanskelig leteoperasjon. Nå er været sånn at man i prinsippet kan gå rett forbi et fly uten å se det, sa Oberstløytnant Mikael Nordmark ved Lapplandsjägergruppen i Kiruna.

- Rolig ved midnatt Men nærmere midnatt kan altså situasjonen bedre seg. Meteorolog Ovhed forteller at det i natt vil være langt bedre forhold for mannskapene.
 
- Nærmere midnatt vil det bli ganske rolige forhold med opphold, sier Ovhed.

Statsmeteorologen forteller at helikoptre dermed enklere vil kunne operere i området.

- Forholdene vil bli vesentlig bedre. Også bakkesøk vil bli enklere, for uten vind vil det heller ikke være snøfokk.

- Ny vindøkning I morgen vil både nedbør og vind komme tilbake til området.

- Det vil være en ny vindøkning utover morgendagen, men ikke så sterk som vi har sett i dag. Det vil også passere et lavtrykk, og da kan det komme noe snø eller sludd i området. I morgen kveld blir det nok en gang lettere forhold, sier Ovhed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling