- Full storm i området

Men i natt vil leteforholdene bli langt bedre i Kebnekaise.

VANSKELIGE FORHOLD: Hjelpemannskaper har vært ute siden 19.00 torsdag kveld, og jobber under svært krevende forhold. Men både vind og snø er forventet å lette utover natta. På bildet tatt i går, står beltevognkjører Peter Brask. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VANSKELIGE FORHOLD: Hjelpemannskaper har vært ute siden 19.00 torsdag kveld, og jobber under svært krevende forhold. Men både vind og snø er forventet å lette utover natta. På bildet tatt i går, står beltevognkjører Peter Brask. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsmeteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt i Nord-Norge forteller at de vanskelige forholdene i Kebnekaise-området i Sverige er ventet å vedvare utover kvelden.

- Det vil fortsette med snøbyger fram til utpå natta. Fortsatt kan det være opp mot full storm på fjelltoppene, men vinden kommer til å minke mot slutten av kvelden, sier Ovhed.

- Verste området Letemannskapene som stadig forsøker å lokalisere Hercules-flyet som i går ettermiddag forsvant med fem nordmenn ombord, har tidligere i dag fortalt til Dagbladet at søkeforholdene er usedvanlig krevende.

- Dette er det verste området i Sverige et fly kunne gått ned i. Det er en veldig farlig og vanskelig leteoperasjon. Nå er været sånn at man i prinsippet kan gå rett forbi et fly uten å se det, sa Oberstløytnant Mikael Nordmark ved Lapplandsjägergruppen i Kiruna.

- Rolig ved midnatt Men nærmere midnatt kan altså situasjonen bedre seg. Meteorolog Ovhed forteller at det i natt vil være langt bedre forhold for mannskapene. - Nærmere midnatt vil det bli ganske rolige forhold med opphold, sier Ovhed.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.