STORM. Her fra på Nes på Karmøy i 2015. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
STORM. Her fra på Nes på Karmøy i 2015. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix Vis mer

Full storm varsles på Vestlandet

Bare å si farvel til det vakre vinterværet, snøen og det strålende skiføret i Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt varsler om full storm på kysten av Vestlandet og det er ventet store mengder nedbør over store deler av Sør-Norge de neste dagene.

Meteorologisk institutt varsler om full storm på kysten av Vestlandet, og det er ventet store mengder nedbør over store deler av Sør-Norge de neste dagene.

Det er bare å si farvel til det vakre vinterværet, snøen og det strålende skiføret i Sør-Norge. For i store deler av landsdelen må man forberede seg på nedbør i flytende form og plussgrader, melder Yr.

- Nå får vi et par lavtrykk inn på rekke, som gir kraftig pålandsvind med mye nedbør i vest og i sør. Regnet begynner for alvor tirsdag og fortsetter i flere dager, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt.

Vinden ser ut til å komme i full storm på kysten av Vestlandet onsdag, og stormen er ventet å treffe Bergen midt på dagen.

Men foreløpig regner meteorologene med at obs-varsel vil være tilstrekkelig.

Den kraftige vinden gjør at mildværet ikke akkurat gir vårlige temperaturer. I Bergen og i store deler av landsdelen forventes kvikksølvet å holde seg rundt fem plussgrader.

- Østlandet ser ut til å få det litt bedre enn Vestlandet og Sørlandet denne uken, men en del av lavtrykkene kan komme over fjellet og gi en del frisk sørvestlig vind og nedbør i innlandet. På kysten ser det ut til å bli plussgrader og regn, ellers vil det for det meste holde seg på minussiden, sier Ovhed.

Midt-Norge og Nord-Norge ser ut til å få langt bedre vær, dog med kraftig sørøstlig vind.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer