STORM. Her fra på Nes på Karmøy i 2015. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
STORM. Her fra på Nes på Karmøy i 2015. Foto: Jan Kåre Ness / NTB ScanpixVis mer

Full storm varsles på Vestlandet

Bare å si farvel til det vakre vinterværet, snøen og det strålende skiføret i Sør-Norge.

Meteorologisk institutt varsler om full storm på kysten av Vestlandet og det er ventet store mengder nedbør over store deler av Sør-Norge de neste dagene.

Meteorologisk institutt varsler om full storm på kysten av Vestlandet, og det er ventet store mengder nedbør over store deler av Sør-Norge de neste dagene.

Det er bare å si farvel til det vakre vinterværet, snøen og det strålende skiføret i Sør-Norge. For i store deler av landsdelen må man forberede seg på nedbør i flytende form og plussgrader, melder Yr.

- Nå får vi et par lavtrykk inn på rekke, som gir kraftig pålandsvind med mye nedbør i vest og i sør. Regnet begynner for alvor tirsdag og fortsetter i flere dager, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt.

Vinden ser ut til å komme i full storm på kysten av Vestlandet onsdag, og stormen er ventet å treffe Bergen midt på dagen.

Men foreløpig regner meteorologene med at obs-varsel vil være tilstrekkelig.

Den kraftige vinden gjør at mildværet ikke akkurat gir vårlige temperaturer. I Bergen og i store deler av landsdelen forventes kvikksølvet å holde seg rundt fem plussgrader.

- Østlandet ser ut til å få det litt bedre enn Vestlandet og Sørlandet denne uken, men en del av lavtrykkene kan komme over fjellet og gi en del frisk sørvestlig vind og nedbør i innlandet. På kysten ser det ut til å bli plussgrader og regn, ellers vil det for det meste holde seg på minussiden, sier Ovhed.

Midt-Norge og Nord-Norge ser ut til å få langt bedre vær, dog med kraftig sørøstlig vind.

(NTB)