Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full strid i Oslo Taxi

Nesten halve styret går av etter at suksess-sjefen ble vraket i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har oppstått full strid i Oslo Taxi etter drosjeselskapets midlertidige daglige leder Anita Jebsen Erichsen i går ble vraket av selskapets styre.

Styret skulle i går avgjøre om Erichsen, som er midlertidig ansatt ut året, skulle tilbys fast jobb som selskapets nye direktør. Da fire av styrets åtte medlemmer stemte ja, brukte styreleder Glenn Tuxen sin dobbeltstemme for å gi nei-siden flertall. Dermed var Erichsen vraket. Tre av styrets medlemmer, samt to varamedlemmene, gikk umiddelbart av i protest.

- Det var en flertallsbeslutning i styret om ikke å gi Erichsen tilbud om fast ansettelse. Riktignok et knapt flertall, sier styreleder Tuxen til Dagbladet.no. Han ville verken kommentere hvor mange som stemte i mot, eller om han brukte sin dobbeltstemme. Dette har Dagbladet.no fått bekreftet på annet hold.

- Merkelig oppførsel

- Det er ikke noe dramatikk i dette. Ja, det er riktig at flere styremedlemmer har varslet sin avgang, noe jeg syns er en merkelig oppførsel. Men vi er fremdeles mange nok i styret til at det er beslutningsdyktig, sier Tuxen.

Etter det Dagbladet.no kjenner til er situasjonen langt mer dramatisk enn Tuxen gir inntrykk av. Flere av de andre styremedlemmene i Oslo Taxi ønsket ikke å uttale seg nettopp fordi situasjonen betegnes som dramatisk og vanskelig. Blant drosjesjåførene og eiere er det allerede oppstått steile fronter etter at avgjørelsen ble offentliggjort i formiddag.

- Dette er en vanskelig sak, og jeg vil ikke uttale meg om den på nåværende tidspunkt, sier Kjell Iversen.

Knallhardt

- Jeg kan bekrefte at Glen Tuxen brukte sin dobbeltstemme, og jeg kan bekrefte at jeg ikke lenger er medlem av styret. Mer ønsker jeg ikke å si, sier Jarle Kanaris til Dagbladet.no.

Kanaris satt i styret som eierrepresentant. Etter det Dagbladet.no kjenner til skal også de andre avgåtte representere drosjeeierne. De ansatte har to representanter i styret. Heller ikke de ville kommentere striden som nå har oppstått.

- Vi ønsker ikke å uttale oss i denne saken. Ingen kommentar, sier Siri Iren Skagen til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, kom avgjørelsen som et sjokk både på eiere og sjåfører i Oslo Taxi. Kilder sier det dreier seg om en knallhard maktkamp i styret og blant eierne.

Mange mener Anita Jebsen Erichsen har gjort en god jobb siden hun startet i som interimleder for selskapet 28. juni i år.

Selvbilde

Kilder Dagbladet.no har snakket med mener Erichsens har hevet drosjesjåførenes selvfølelse ved å vri fokuset fra det negative i bransjen, til positive ting som TT-ordningen, skolebarntransport og annet som er bra med drosjetjenesten.

- Jeg har en engasjementsavtale med Oslo Taxi som løper ut i desember. Og den forholder jeg meg til. Det er ikke riktig av meg å blande meg inn i saker som selskapets styre behandler, sier Anita Jebsen Erichsen til Dagbladet.no.

<B>VRAKET: Styret i Oslo Taxi besluttet i går å ikke tilby midlertidig leder Anita Jebsen Erichsen fast jobb. Det har ført til strid i drosjeselskapet som har 4000 ansatte.
SIKRET FLERTALL: Styreleder Glenn Tuxen brukte sin dobbeltstemme for å sikre knappest mulig flertall for å vrake den populære lederen. Tre styremedlemmer og to varameldlemmer gikk av i protest.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media