Full strid om bæsj og barn i skisporet

Rundt om i landet krangles det nå blant hundeeiere, foreldre og ivrige skientusiaster. De vil alle eie samme lyslype, men er ikke villige til å dele.

SPIDDET MED STAV: Maud Maria Bergstrøm, Magnus Larsen og hunden Spike måtte bare snu da de forsøkte å gå tur i skiløypene ved Sognsvann. - Skiløperne forsøkte å spidde Spike med stavene, sier Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
SPIDDET MED STAV: Maud Maria Bergstrøm, Magnus Larsen og hunden Spike måtte bare snu da de forsøkte å gå tur i skiløypene ved Sognsvann. - Skiløperne forsøkte å spidde Spike med stavene, sier Larsen. Foto: Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Historien har du sikkert hørt før, om ikke til og med opplevd den selv. Skientusiaster i 30-årene som skal trene til Birkebeinerrennet og irriterer seg over hunder som står i veien, eldre mennesker som har fått hundebæsj i rubben, og turgåere som blir stukket med skistaver.

Spiddet med stav Debatten er like aktuell, og overalt blir det samme spørsmålet stilt: Hvem kan ferdes i skiløypene, og tar vi hensyn til hverandre?Ute i marka ved Sognsvann i Oslo er det fullt kjør blant aktive løpere som trener mot Birkebeinerrennet. Ut av skogen kommer Maud Maria Bergstrøm og Magnus Larsen med hunden Spike.

— Vi måtte bare snu. Det var ikke noe hyggelig, og vi følte oss rett og slett veldig uvelkomne, sier Larsen.

— Flere av skiløperne satte stavene bare millimeter fra Spikes labb, og jeg måtte stadig trekke ham unna for å unngå spidding.

At flere klager på bæsj som klistrer seg til skiene, har kjæresteparet forståelse for, men sier at de alltid plukker opp etter seg.

— Det lå ikke én ufinhet bak oss nå, men likevel må vi snu på grunn av skiløpernes arrogante oppførsel, sier Bergstrøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer