Full strid om Fornebu-tomter

Flertallet i Oslo bystyre vil nå bytte bort Fornebu-tomter for å sikre at IT-senteret blir en realitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Varaordfører Svenn Kristiansen (Frp) støtter Oslo Ap's forslag om et makeskifte mellom staten og Oslo kommune for å sikre areaer på Fornebu til takstpris til et IT- og kompetansesenter.

Men Høyre-byrådet blir da stående alene igjen som forsvarere av et tidligere vedtak om at Oslos Fornebu-arealer skal selges til høystbydende.
Det vedtaket vanskeliggjør Ap's og Frp's stortingsvedtak om et IT-senter i samarbeid med Fred. Olsen på Fornebu. Men nå har Ap snudd. IT-Fornebus planer forutsetter at staten disponerer 300 mål av det som i dag er Oslos eiendom.

Britt Hildeng, stortingsrepresentant og leder i Oslo Ap, går nå inn for at Oslo kan bytte bort sin eiendom på Fornebu mot å overta statsgrunn i Bjørvika. Andre interessante statlige tomter i Oslo er fengselsområdet, det nye Rikshospitalet og områder langs Akerselva.

- Det er ikke sikkert Oslo får mest igjen ved å selge Fornebu-tomtene til høystbydende. Regionen kan tilføres store ressurser og mye utvikling gjennom et IT-kompetansesenter, sier Hildeng.
Svenn Kristiansen trekker fram Vestbanen som den mest interessante statlige tomta å sikre seg i bytte mot tomteareal på Fornebu.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer