Professor:

Full strid om munnbind

Mener myndighetene er på etterskudd med smittesituasjonen i Bergen.

TAR GREP: Bergen kommune anbefaler en rekke studenter som har deltatt på studentfester om å gå i selvpålagt karantene i ti dager fra festen fant sted. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Professor emeritus ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen, Gunnar Kvåle, mener det er «rart» av myndighetene å forfekte et føre-var-prinsipp uten å være villig til å anbefale eller innføre krav om munnbind i kollektivtransporten, når smittetallene er så høye som de er i Bergen nå.

I Bergen er smittepresset nå minst 54,8 smittede per 100 000 innbygger siste 14 dager. Til sammenlikning anbefaler Folkehelseinstituttet å rødliste land som overgår 20 smittede per 100 000 innbyggere.

I forrige uke rykket Kvåle og professorkollegene Jörn Klein og Knut Eldjarn ut i Bergens Tidende, hvor de blant annet etterlyste krav om munnbind på kollektiv transport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer