Full strid om ny brann-rapport etter Scandinavian Star-katastrofen

- Bestillingsverk av politiet.

NY ETTERFORSKNING: Det er full strid om den nye rapporten til de brannteknisk sakkyndige i Scandinavian Star, som forrige uke kom som del av den pågående politietterforskningen.
Foto: Tor Arne Dalsnes / Scan-Foto
NY ETTERFORSKNING: Det er full strid om den nye rapporten til de brannteknisk sakkyndige i Scandinavian Star, som forrige uke kom som del av den pågående politietterforskningen. Foto: Tor Arne Dalsnes / Scan-Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For ei uke siden kom den nye rapporten til de brannteknisk sakkyndige i Scandinavian Star, de tidligere SINTEF-toppene i Trondheim, Kjell Schmidt Pedersen og Øystein Jæger Meland.

De to er utnevnt til sakkyndige i den pågående politietterforskningen — akkurat som de var under etterforskningen i 1990.

Rapporten har skapt sterk misnøye både blant bistandsadvokatene og Stiftelsen etterforskning av mordbrannen Scandinavian Star. Årsaken er etter det Dagbladet erfarer at de sakkyndige skal være svært vage i sine konklusjoner — spesielt om den mye omtalte hydraulikkrør-brannen.

- Bestillingsverk Bistandsadvokatene skal allerede skriftlig ha meddelt politiet og de sakkyndige det de oppfatter som en rekke mangler ved rapporten. Advokat Erling Hansen representerer 16 overlevende og pårørende.

- Jeg kan ikke kommentere enkeltheter i rapporten. Men generelt kan jeg si at jeg ønsker en bredere, dypere og mer detaljert gjennomgang av brannforløpene enn det som foreligger nå, sier advokat Hansen til Dagbladet.

Gisle Weddegjerde er skipsteknisk utreder i stiftelsen og kjenner brannkatastrofens mange sider svært godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.