Full tenning for Tom Jones

LONDON (Dagbladet): Aldrigamle Tom Jones har invitert superstjerner til duett. Resultatet kan høres i slutten av september. Da slippes Tom Jones' nye album «Reload» - et samarbeidsprosjekt med 17 forskjellige artister og band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Noen av artistene kjente jeg fra før, mens andre hadde jeg bare hørt om. Alle tente på ideen om å lage en duettplate, forteller Tom Jones.

Platen inneholder 17 forskjellige coversanger. Bortsett fra én låt inneholder albumet gamle sanger.

- Dette er sanger som andre har sunget før meg, men det er første gangen jeg og de andre synger dem. Så for oss er de nye. Det eneste unntaket er Van Morrisons «Sometimes We Cry». Når jeg synger «Kiss», høres det helt annerledes ut enn når Prince synger den. Folk hører på en låt at det er meg som synger, sier Tom Jones.

Han har store forventninger til albumet, som slippes i september, og er full av lovord om sine samarbeidspartnere. Første singel ut er duetten med Nina fra svenske The Cardigans. Videoen ble ferdiginnspilt tirsdag i denne uka.

Stjernegalleri

Skal vi tro ham, har det vært en fornøyelse å jobbe med så mange forskjellige artister fra forskjellige land. På den nye platen synger Tom Jones sammen med Stereophonics, The Cardigans, James Dean Bradfield fra The Manic Street Preachers, Natalie Imbruglia, Van Morrison, Robbie Williams, The Divine Comedy, Cerys Matthews from Catatonia, Simply Red, Space, Barenaked Ladies, The James Taylor Quartet, Portishead, Heather Small, Moose T, Zucchero og The Pretenders.

Han forteller at det er mange artister han gjerne skulle ha sunget duett med, men at det av forskjellige årsaker ikke har vært mulig.

- Jeg har sunget mye duett med Elvis Presley i sin tid. Vi sang på hotellrom når vi var sammen, men det var ikke mulig for oss å gjøre dette på plate sammen. Det ville ikke plateselskapene tillate. Slik er det i dag også. En jeg gjerne skulle ha sunget duett med, er Whitney Houston, sier han.

Champagne

Siden 60-tallet har den 59 år gamle waliseren gledet en hel verden med sine sanger, og fortsatt har han stor appell blant fansen. Tom Jones vet å spille på sjarmen, og holder seg fortsatt godt. Til daglig bor han i Los Angeles, men på grunn av det nye albumet har han vært mye i Europa.

- Det gjelder å holde seg i form når man jobber så mye, men jeg finner glede i det.

Han røper at han tar noen sit-ups hver morgen for å holde seg i form. Han legger heller ikke skjul på at han fortsatt er glad i livets goder som vin, champagne, konjakk og god mat.

Tom Jones er glad for at stemmen fortsatt holder. Ja, han mener den aldri har vært bedre enn nå. Tom Jones synger alt fra rock, ballader og viser til swing - noe duettplaten viser.