Full tenning for Turbonegro

HULTSFRED (Dagbladet): Det norske pønkbandet Turbonegro gjør stor suksess både i Sverige og ellers i Europa. Nå chartrer festivalarrangører i utlandet eget fly til bandet for å få dem på plakaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før konserten på Hultsfred-festivalen i Sverige har bandet turnert i land som Tyskland, Holland, Østerrike og Danmark. Nå skal de nedover igjen for å gjøre enda noen spillejobber i Tyskland og Østerrike.

Deathpønk

- En festivalarrangør i Tyskland spytter 50000 kroner i potten for å frakte oss med fly mellom jobbene. Som i Norge er det et stort miljø for pønkmusikk, de liker høy gitarlyd, sier vokalisten Hans Erik Dyvik Huseby som i musikalske sammenhenger går under navnet Hertugen.

Turbonegro karakteriserer musikken sin som deathpønk. De setter sin ære i å provosere og har med årene finpusset kunsten å tråkke på uangripelige ikoner.

- Så lenge vi har musikalsk ryggdekning, har vi også påskudd til ha et griseshow. Det skal være som et teater, da holder det ikke å stille i hawaii-skjorte og T-skjorter med et annet bands navn på, mener bassisten Thomas Seltzer, også kjent som Happy Tom.

Dongeri

Det går mange historier om Turbonegro. Noen av dem er sanne, andre er oppspinn.

En gang fikk bandet i oppdrag å spille på lanseringsfest til jeans-merket Diesel. Turbonegro, som er utstyrt med en god porsjon næringsvett, gikk selvfølgelig til konkurrenten Levis og fikk utlevert klær for tusenvis av kroner før konserten. Dermed ble direktørene i Diesel nødt til å se på pønkbandet kledd i Levis fra topp til tå. Og dette er en sann historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer