Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full togstans mellom Asker og Drammen

Rushtrafikken over store deler av Østlandet lammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Feilen på signalanlegget er i 17.20-tida utbedret, og togtrafikken er gjenopptatt mellom Asker og Drammen.

- Men det vil ta noe tid før trafikken får hentet seg helt inn igjen. Passasjerer må derfor påregne forsinkelser utover ettermiddagen, sier NSBs pressevakt Gina Schulz til Dagbladet.

(Dagbladet): Det er i ettermiddag full stans på den sentrale togstrekningen Asker-Drammen. Stansen medfører store problemer for tusener av rushtrafikkreisende på Østlandet.

NSB melder at stansen skyldes feil med signalanlegget. Selskapet jobber med å sette opp alternativ taxi- og busstransport. Oversikt over strekningene dette gjelder på, finnes her.

Beklager - Det er stengt mellom Drammen og Asker. Dette fører dessverre til forsinkelser både på lokal- og regiontog, sier NSBs pressevakt Gina Scholz til Dagbladet.

Scholz beklager det inntrufne overfor passasjerene.

- Det er veldig dumt at dette skjer nå midt i rushtida - det er verst tenkelige tidspunkt, sier hun.

- Hva skal passasjerene som er rammet, gjøre?

- Vi henviser til andre tog samt taxi og buss, og oppfordrer passasjerene til å holde seg oppdatert på våre hjemmesider (se lenke over). Vi håper trafikken kommer i gang igjen så fort som mulig, sier Scholz.

Hun opplyser at reisende som blir over 30 minutter forsinket, omfattes av NSBs reisegaranti og derfor kan få deler av billettutlegget refundert. For regiontogenes vedkommende er tidsgrensen for refusjon 60 minutter.

Strømbrudd Det er Jernbaneverket som drifter skinnegangen. Kommunikasjonssjef Kjell Bakken opplyser at de jobber på spreng med å utbedre feilen.

- Signalanlegget ved Brakerøya (ved Drammen) får ikke strøm, dermed kan ingen tog kjøre mellom Drammen og Asker. Vi har funnet feilen, men vi vet ikke hvor lang tid arbeidet vil ta; det er deler som må skiftes, sier han til Dagbladet.

Bakken opplyser at meldingen om feilen kom inn til Jernbaneverket klokka 15.38.

Dagbladet følger saken.