KØ PÅ KLØFTA: På Kløfta stasjon har en rekke mennesker stått i taxi-kø som følge av togstansen. Foto: Eirik Bjørnsønn Pettersen
KØ PÅ KLØFTA: På Kløfta stasjon har en rekke mennesker stått i taxi-kø som følge av togstansen. Foto: Eirik Bjørnsønn PettersenVis mer

Full togstans mellom Asker og Eidsvoll – også Flytoget er rammet

Feil på strømtilførselen stopper alle tog til Oslo Lufthavn.

SISTE: Feilen på strømtilførselen er reparert og togene begynner å gå igjen. Det vil ta noe tid før alle tog er i rute, melder Bane Nor like over klokka 19.00.

Det er full togstans mellom Asker og Eidsvoll, melder NTB mandag kveld.

Også Flytoget er rammet.

Bakgrunnen for stansen er en feil på strømtilførselen, opplyser Bane Nord overfor NTB. Dette fører til at at ingen tog går mellom Asker, Oslo og Eidsvoll - og det rammer også Flytoget.

- Forventer køer

Pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB forteller at de nå bruker alt de har av busskapasitet, og at de også forsøker å skaffe drosje til passasjerene.

- Det vil imidlertid oppstå lange køer, for det er langt fra nok taxi-kapasitet i markedet til å dekke behovet, sier Lundeby til Dagbladet.

Mange nordmenn starter sommerferien i dag. Ifølge Lundeby er det færre passasjerer enn «på en vanlig mandag».

- Dette er særdeles beklagelig, og vi har stor forståelse for frustrasjonen som brer seg, sier pressesjefen.

Pressevakt Ragnhild Aagesen i Bane Nor opplyser til NTB at de ikke har noen antakelser om når problemene kan være løst.

- Vi fikk melding om problemene cirka klokka 17.30 og har nå mannskap på vei ut for å forsøke å finne feilen og rette den opp, sier Aagesen til Dagbladet.

Drosje for Flytog

I tillegg til Flytoget og rutene mellom Asker og Eidsvoll, er også alle tog som går mellom Asker og Spikkestad rammet av feilen, opplyser hun.

Lundeby i NSB sier at passasjerer som skal rekke et fly vil bli prioritert i taxi-køene som nå oppstår.

Operativ leder for Flytoget forteller at Flytoget nå sender sine passasjerer i drosje til Gardermoen.

- Vi forsøker å skrive taxi-rekvisisjoner så langt det lar seg gjøre. Blir det lengre varighet i stansen bestiller vi busser for hele strekningen, sier han.

Satt av på Kløfta

Eirik Bjørnsønn Pettersen var på vei Oslo Lufthavn til Asker da toget stoppet. Alle passasjerene ble sluppet av på Kløfta stasjon, og Pettersen forteller at mange av de anslagsvis 200 passasjerene der ettersyste mer informasjon.

- Etter at vi gikk av toget fikk vi ingen informasjon, og det oppstod noe usikkerhet hos enkelte med tanke på hva som skulle skje videre, sier han til Dagbladet.

Ettersom han var på vei fra flyplassen, var det ikke krise for ham at toget stoppet.

- Men det var nok noen der som skulle rekke et fly, og det ble litt små-ampert blant noen, sier han, og forteller at de venta i cirka 25 minutter før de første drosjene fra Flytoget kom til stasjonen.

Dagbladet følger saken.