Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full trønder amok på fly

En full trønder gjorde at et fly på vei fra Værnes til Tenerife i går kveld måtte nødlande i Nantes i Frankrike. Ferieturen var over før den begynte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen gikk amok da han ble nektet alkohol, og kom med trusler mot flyvertene. Han forsøkte også å bryte seg inn i cockpiten.

I kveld melder VG Nett at mannen risikerer søksmål. Spanair vurderer nå å kreve mellom 49-65 000 kroner. av mannen.

Truende

- Han var sint og høyrøstet og gjorde flere forsøk på å komme inn i cockpit til kapteinen, forteller Ellen Hansen (31), som var passasjer i flyet.

Da Dagbladet snakket med bodøkvinnen på telefon fra flyplassen i Nantes, hadde hun og mannen ventet flere timer på å komme videre, og ante ikke når ferden til Tenerife kunne fortsette.

- Han hylte og skreik og var ganske truende. Mange ble naturlig nok veldig redde, sier hun til Dagbladet.

Stormet flyet

Det skal ha vært 200 passasjerer om bord, deriblant to små barn.

Flyvertene forsøkte å roe ned mannen, men uten hell. Avgjørelsen om nødlanding ble tatt da mannen gjentatte ganger forsøkte å ta seg inn til kapteinen.

- Vi ante ingenting før vi så på tv-skjermene at flyet endret kurs, forteller passasjer Fryd Bogen.

Spanairs flight JKK 1332 tok av fra Værnes 18.35, og skulle etter planen ha landet i Tenerife 00.35. Nødlandingen skjedde rundt 21.00.

- Flyvertene forberedte flere mannlige passasjerer på at de måtte være med og holde mannen om han slo seg vrang igjen. Da vi landet stormet fem politimenn inn i flyet fra hver inngang, og pågrep mannen, sier Hansen.

Kom med trusler

Ingen kom til skade under bruduljene, men den aggressive passasjeren skal ha kommet med direkte trusler til de ansatte.

Piloten avga umiddelbart sin forklaring, og flyet kunne ifølge Spanairs informasjonskontor, fortsette til det opprinnelige bestemmelsesstedet godt over midnatt. Trønderen kan i verste fall risikere å bli dømt til fengsel.

Regningen for en slik mellomlanding kan fort komme opp imellom 50.000 og 100.000 kroner.

Like før 01.00 i natt var følget på om lag 200 passasjerer på vei tilbake til flyet.

- Det eneste fikk var noe lunkent vann, og informasjonen har vært minimal, sa tobarnsmoren Tonje Tollan i natt. Hun var på vei til Tenerife sammen med døtrene Tonje (5), Emma (10) måneder og mannen Per Olav Borgsø.

- Nå håper jeg resten av turen går bedre, sa hun optimistisk.

MÅTTE NØDLANDE: I august måtte dette Spanair-flyet holdes tilbake i Køln på grunn av røyk fra motoren. I går måtte et Spanair-fly nødlande på grunn av en rabiat passasjer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media