Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Full trønder lagde fullt kaos i lufta

Trønderen ble kastet av på Newfoundland etter tung flyfyll. Det kan koste ham 120 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): En 40 år gammel trønder gikk berserk på vei hjem fra USA natt til i går etter at han ble nektet servering. Den svært berusede mannen ble kastet av et Northwest Airlines-fly på Newfoundland i Canada. Nå venter en enorm bot på mellom 60 000 og 120 000 kroner.

Ufine forslag

-  Mannen var en fare for våre ansatte og de andre passasjerene, forteller talsmann for Northwest Airlines, Dean Breest.

Trønderen hadde vært på jobb noen måneder i Mexicogolfen. Sjømannen reiste fra New Orleans og mellomlandet i Minneapolis, før han satte seg på flyet i retning Amsterdam.

-  Allerede før flyet hadde tatt av krevde han å få øl, forteller en medpassasjer til Dagbladet. Etter å skremt vekk alle passasjerene som satt rundt ham, begynte trønderen å trakassere flyvertinnene. Han fikk flere advarsler fra kabinpersonalet, før to av de største passasjerene på flyet ble satt til å passe på den krakilske trønderen. Men til ingen nytte.

Stripset fast

Den fulle sjømannen nektet å roe seg ned. Han fortsatte å rope obskøne forslag og var generelt uregjerlig. Det ble da besluttet å låse hendene hans sammen med strips, noe de to røslige medpassasjerne ikke klarte. En annen norsk sjømann grep da inn og fikk mannen under kontroll. Men da var det allerede bestemt at flyet skulle lande på Goose Bay Airport på Newfoundland.

Da de landet i Canada kom det lokale politiet og fikk satt håndjern på trønderen, som ble fraktet bort. Ifølge en medpassasjer var han bare glad til, da han åpenbart trodde han allerede var fremme i Amsterdam. Men utenfor flyet var det 25 minusgrader, full vinter og veldig langt hjem til Trøndelag. I går måtte mannen møte i retten.

Flyfyll vanlig

-  Det er vanlig at vi arresterer og bøtelegger fulle flypassasjerer, forteller Paul McDougal i det kanadiske politiet.

Goose Bay Airport er siste stopp før Atlanterhavet, og alle fly med fulle og plagsomme passasjerer mellomlander her for å kvitte seg med problemene. McDougal regner med at den trønderske flypassasjeren vil bli sendt hjem så raskt han er ferdig med rettssaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling