Full UFO-alarm i det engelske forsvaret

Etter studentspøk, forteller nedgraderte «X-files».

TUSENVIS AV DOKUMENTER: Tidenes største nedgradering av «X-files» i Storbritannia har avslørt at myndighetene har tatt «UFO-trusselen» alvorlig. Dette bildet tok en pensjonert RAF-offiser i 2004. Han sendte bildet til sin tidligere sjef som hadde ansvar for å etterforske uidentifiserte objekter. Foto: AP Photo/The National Archives/PA Wire/Scanpix
TUSENVIS AV DOKUMENTER: Tidenes største nedgradering av «X-files» i Storbritannia har avslørt at myndighetene har tatt «UFO-trusselen» alvorlig. Dette bildet tok en pensjonert RAF-offiser i 2004. Han sendte bildet til sin tidligere sjef som hadde ansvar for å etterforske uidentifiserte objekter. Foto: AP Photo/The National Archives/PA Wire/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidenes største nedgradering av dokumenter om UFOer og utenomjordiske observasjoner i Storbritannia avslører hvordan fire lokale politienheter, en bombegruppe, hæren og forsvarets etteretningstjeneste rykket ut 4. september 1967 for å forsvare landet i en «romkrig».

Telegraph skriver at det engelske luftforsvaret (RAF) ble bombardert med tips om flygende tallerkner som beveget seg på snorrett linje over Sør-England.

I flere timer var det full alarm, men først da bombeeksperter åpnet en av de «flygende tallerknene» skjønte de at det var en spøk. Det var en gruppe ingeniørstudenter som gjennomførte stuntet.

Diskutert på høyeste nivå Morsomt eller ikke, episoden har vært ukjent for offentligheten inntil nå siden utrykningen ble klassifisert som gradert informasjon.

De nedgraderte dokumentene forteller om en rekke observasjoner av UFOer og utenomjordiske bortføringer. Et Lancaster bombefly rapporterte for eksempel at de ble forfulgt av et uidentifisert fly.

Dokumentene avslører også at fenomenene ble diskutert på høyeste nivå i den britiske regjeringen og etteretningstjenester i verden.

Økning før «9/11» I 1977 ønsket president Sir Eric Gairy i Grenada, som ligger under det britiske samveldet, å ta opp UFO-observasjonene til full behandling i FN. Han trakk imidlertid forslaget etter press fra den britiske regjeringen, men fortsatte å jobbe for at 1978 skulle bli «UFOens år» i verdensorganisasjonen.

For konspirasjonsteoretikere er nok informasjonen fra 2001 mer interessant. Fra januar til juli 2001 ble 15 uidentifiserte fly plukket opp på radarer inne på britisk territorium. 11. september, datoen for terrorangrepet på New York og Pentagon, var det imidlertid bare en rapport, uten radarobservasjoner.

En mann rapporterte at han hadde blitt bortført av «aliens» etter å ha sett et uvanlig fly. Han opplevde også svarte hull i hukommelsen.

KORNSIRKLER: Slik skal et romskip som lager kornsirkler se ut. Tegningen er en del av tusenvis av nedgraderte dokumenter som nå er allment tilgjengelig. Foto: AP Photo/The National Archives/PA Wire/Scanpix
KORNSIRKLER: Slik skal et romskip som lager kornsirkler se ut. Tegningen er en del av tusenvis av nedgraderte dokumenter som nå er allment tilgjengelig. Foto: AP Photo/The National Archives/PA Wire/Scanpix Vis mer