Full vannscooterkrangel i skjærgården

Hyttenabo: - De følger de reglene de vil.

VANNET SPRUTER: I sundet mellom Melsomvik i Stokke og Øra i Nøtterøy kjører Kristine Moland (21) så vannet spruter med vannscooteren sin.  Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
VANNET SPRUTER: I sundet mellom Melsomvik i Stokke og Øra i Nøtterøy kjører Kristine Moland (21) så vannet spruter med vannscooteren sin.  Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MELSOMVIK/NØTTERØY (Dagbladet): Til høsten vil regjeringen foreslå oppmykninger i reglene for vannscootere. Enn så lenge får politiet klager fra naboer og anmeldelser av brudd på dagens lovverk. Vannscooterfolket på sin side mener kritikken er urettferdig.

Samboerparet Christer Kortgård (26) og Kristine Moland (21) fra Andebu i Vestfold, har vannscooterne sine på Vestfold Maritim i Melsomvik i Stokke. Fra Melsomvik tar paret ofte scooterne ut på luftetur til forskjellige øyer i nærheten. De mener scooterne er fine for en dagstur.

- Vi kjenner mange med båt, og kjører ofte ut for å treffe dem. Vi kjører dagsturer, og fant ut at vi ikke hadde bruk for båt, sier Kortgård, som hadde en liten båt i flere år før vannscooter i fjor ble aktuelt.

Vil oppheve forskriften

Forbudet mot bruk av vannscootere ble opphevet i 2013, og erstattet med et regelverk der bruk av vannscootere er tillatt så lenge man holder seg minst 400 meter fra land til havs, og minst 500 meter fra land i ferskvann.

Regjeringen skal etter planen sende ut et høringsforslag om å oppheve den såkalte vannscooterforskriften etter sommeren, slik at det blir mulig å kjøre flere steder med farkostene. Men både politiet og andre har vært skeptiske til det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer