Full vaskestrid ved privat kjendisskole

Ansatte mener arbeidsgiver har brutt loven. - Rein hevn, sier arbeidsgiver.

FULL STRID: Det er full strid mellom renholderne og arbeidsgiveren, Ya Vask, ved Oslo International School på Bekkestua. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
FULL STRID: Det er full strid mellom renholderne og arbeidsgiveren, Ya Vask, ved Oslo International School på Bekkestua. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi hadde aldri ventet å oppleve dette i Norge. Vi trodde dette var et land hvor man fulgte lovene, sier de to spanske renholderne til Dagbladet.

De to spanske småbarnsfedrene har vasket på kjendisskolen Oslo International School (OIS) siden sommeren 2013.

OIS er en privat grunnskole, som har en av Norges mest kjente barn som elever. Blant annet er den norske tronarvingen, prinsesse Ingrid Alexandra, elev ved skolen.  Nå har det brutt ut full konflikt mellom skolens to renholdere og deres arbeidsgiver, Ya Vask.

- Kan ha brutt loven LO-forbundet Norsk Arbeidsmandsforbund mener renholdsselskapet kan ha brutt en rekke lover i arbeidsmiljøloven.

- Ut ifra den dokumentasjonen som foreligger så kan det synes som arbeidsgiver har brutt flere punkter i arbeidsmiljøloven, sier distriktssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund, Geir Gamborg-Nielsen, til Dagbladet.  

Arbeidsgiveren avviser alle anklager om lovbrudd, og sier de har opptrådt i henhold til loven. De innrømmer feil i kontrakten, men mener at de ansatte har fått den riktige lønnen, og at anklagerne fra renholderne er en hevn fra de to spanske mennene etter at de fikk sparken. De sier videre at skolen, politiet, arbeidstilsynet samt Nav internasjonal er orientert om forholdene, og at de har tatt skritt for å sikre ro og orden på arbeidsplassen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.