POLITIUTRYKNING: En mann på Fitjar fikk i februar 16 ansatte i politi, brannvesen og ambulanse til å rykke ut til en bilulykke som viste seg å være oppspinn. Nå har han fått dommen fra Sunnhordland tingrett. Bilen på bildet har ikke tilknytning til saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
POLITIUTRYKNING: En mann på Fitjar fikk i februar 16 ansatte i politi, brannvesen og ambulanse til å rykke ut til en bilulykke som viste seg å være oppspinn. Nå har han fått dommen fra Sunnhordland tingrett. Bilen på bildet har ikke tilknytning til saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Trafikk-bløff førte til full utrykning på Fitjar i Hordaland

Full vestlending narret politi, ambulanse og brannvesen til å rykke ut - får ubetinget fengsel

«Politiet iverksatte trippelvarsling og det ble sendt to politipatruljer, brannvesen og ambulanse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 0449 natt til 22. februar ringte en mann på Fitjar i Hordaland inn en melding til nødnummeret 112, går det fram i en fersk dom fra Sunnhordland tingrett .

Under fullt navn fortalte han om en bilulykke, og en fastklemt person og mulig brannfare.

«Alt viste seg å være tøv», skriver Bergensavisen, som omtaler saken.

Intet formildende

I dommen står det at mannen i slutten av 20-åra som nå er dømt til 18 dagers ubetinget fengsel var «svært beruset». Han ga motstridende opplysninger til dem som kom til stedet. De så raskt at det slett ikke hadde vært noen trafikkulykke.

Men da hadde nødetatene blitt varslet og 16 hadde rykket ut fra politi, ambulanse og brannvesen.

Til en politibetjent skal han blant annet ha antydet at en annen, navngitt person sto bak den falske meldingen til politi, brannvesen og ambulanse.

Mannen forklarte ifølge dommen at han ikke husker noe fra denne natta og tida rundt hendelsen, og at han hadde pådratt seg hjernerystelse halvannen uke før hendelsen og gikk på sterke smertestillende.

Likevel fant ikke retten noen formildende omstendigheter.

- Alvorlig

Tvert imot skriver dommeren at den falske nødmeldingen «hadde slikt alvor at den førte til utrykning fra alle 3 nødetater. I en slik situasjon er ubetinget fengselsstraff, etter rettens skjønn, hovedregelen».

Mannens forsvarer Håkon Velde Nordstrøm har vært i kontakt med ham, og sier dette om hvorvidt dommen vil bli anket:

- Det kan jeg ikke si noe om nå. Jeg fikk dommen i går og han skal få den forkynt i neste uke.

Dommen ble satt til 18 dagers ubetinget fengsel, og saksomkostninger på 3000 kroner.