Full voldtektskrangel mellom Ap og Høyre: - Mener Trettebergstuen to uker mindre pappaperm fører til flere voldtekter?

Ap beskyldes for å slå politisk mynt på Hemsedal-saken. Trettebergstuen ber Høyre roe seg ned. 

KRITISK: Heidi Nordby Lunde er kritisk til uttalelsen Anette Trettebergstuen kom med overfor VG i går. Foto: Tom A. Kolstad
 
KRITISK: Heidi Nordby Lunde er kritisk til uttalelsen Anette Trettebergstuen kom med overfor VG i går. Foto: Tom A. Kolstad   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I et intervju med VG i går, gikk Aps Anette Trettebergstuen langt i å antyde at den blåblå regjeringens politikk vil kunne føre til flere voldtekter på sikt.

- Voldtekt og overgrep handler om mangel på respekt, som igjen bunner i dårlige holdninger på likestillingsfeltet, sa hun til avisa, før hun fulgte opp med å si:

- Steg for steg har regjeringen tatt likestillingen tilbake. Regjeringen har svekket den aktive likestillingspolitikken. Det er relevant fordi på sikt så fører det til at holdninger rundt seksuell trakassering og voldtekt blir deretter.

Uttalelsene, som falt etter at Trettebergstuen holdt appell i forbindelse med en demonstrasjon etter Hemsedal-saken, har vakt oppsikt i Høyre-kretser.

En av dem som har latt seg provosere av uttalelsen, er Høyres stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde.

- Jeg lurer på hvilke reverseringer hun mener fører til flere voldtekt? Er det to ukers reduksjon i pappapermen, eller er det endringer i arbeidsmiljøloven, for det er de to punktene jeg husker at Ap har anklagd Høyre og Frp for å reversere, og du skal være ganske hjernevaska sosialist for å mene at en reduksjon i pappaperm-ordningen fører til mer voldtekt og seksuelle overgrep, sier Nordby Lunde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer