Fulle av ransutstyr

Bagene som i går ble funnet i Drammensfjorden kan gi viktige spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De seks mystiske bagene som ble funnet i Drammensfjorden i går var stappfulle av ransutstyr, skriver Drammens Tidende.

Det oppsiktsvekkende funnet kan vise seg å gi viktige spor i forbindelse med et eller flere ran. Bagene skal ikke ha inneholdt våpen, men verneutstyr og andre objekter som er standardutrustning for organiserte ranere.

Utstyret ble funnet ved en tilfeldighet ved Glassverket på Selvikveien under en øvelse for brannvesenet i går. Også for noen få uker siden skal en tilfeldig person ha funnet en bag i vannkanten i samme området, og varslet politiet.

- Det er riktig at det ble gjort et funn. Dette viste seg å være utstyr vi antar kan eller er brukt i forbindelse med ran, sier politiadvokat Ingunn Hodne ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

- Blant innholdet i denne bagen var klær, verneutstyr, og mobilutstyr, sier hun.

Hun vil imidlertid ikke umiddelbart knytte forbindelse mellom funnet av den første bagen med funnet av de segs andre i går. Hodne vil ikke kommentere innholdet i de siste bagene, eller bekrefte Drammens Tidendes opplysninger om at også disse er stappfulle av ransutstyr.

En pågrepet

Bevæpnet politi slo i går til mot en fiskeskøyte som lå til kai like ved stedet der bagene ble funnet.

Eieren av båten, en mann i 50-årene, skal være pågrepet og siktet i forbindelse med funnet, skriver VG. Det skal være funn i båten som knytter den til funnet av bagene.

Det er fortsatt uklart om, og eventuelt hvilket eller hvilke ran utstyret kan knyttes til. Funnet av den første bagen skal ikke ha gitt klare spor, men med seks nye utstyrsbager kan politiet få viktig bevismateriale.

En teori politiet skal ha, er at utstyret ble benyttet under millionranet av tellesentralen til Vakt Service AS i Drammen 9. desember 2002, skriver Drammens Tidende. Selv om flere personer ble siktet i saken, har politiet aldri funnet utstyret som ble benyttet, eller selve ransutbyttet på omlag ti millioner kroner.

30. mars året etter ble en verditransport fra Vakt Service AS ranet nær Holmenbroen på Strømsø.

Også NOKAS-ranet i Stavanger og ranet av postens tellesentral i Oslo kan havne i fokus.

AKSJON: Væpnet politi slo i går til mot en fiskeskøyte like ved der bagene ble funnet. Eieren, en mann i 50-årene, er pågrepet og siktet i forbindelse med funnet.