Europa gjenåpnes:

Fulle briter sjokkerer

Britene har igjen inntatt den spanske øya Mallorca, og spanjolene frykter nå at en ny smittebølge er i anmarsj.

Publisert

Videoer på sosiale medier viser det som skal være store grupper berusede briter dansende på biler og i gatene i byen Magaluf på den spanske øya. Regler om både munnbind og å holde avstand til hverandre virker glemt.

Ifølge The Guardian har det blitt meldt fra til politiet om minst 60 ulovlige fester, og arrangørene risikerer bøter på opptil 600 000 euro.

Flere av britene skal også ha ropt høylytt og hoppet på parkerte biler i protest for at barene på øya har reduserte åpningstider og stenger klokka 2 på natta, skriver The Telegraph.

MASKELØSE: Spanjolene reagerer på at turister trosser påbudet om munnbind under ferien i Magaluf på Mallorca. Foto: Enrique Calvo / REUTERS / NTB scanpix
MASKELØSE: Spanjolene reagerer på at turister trosser påbudet om munnbind under ferien i Magaluf på Mallorca. Foto: Enrique Calvo / REUTERS / NTB scanpix Vis mer

- Må ikke bli Ischgl

I helga fikk også bilder og videoer av unge tyskeres oppførsel på Mallorca oppmerksomhet. Også her ble spanske myndigheters corona-regler ignorert.

- Jeg ble satt ut av bildene jeg så i helga fra Tysklands favorittøy, Mallorca, sier den tyske helseministeren Jens Spahn til Der Spiegel.

- Vi må være svært forsiktige slik at ikke Balearene blir det nye Ischgl.

Svært mange tyskere, og også nordmenn, ble smittet med coronaviruset på det østerrikske vintersportsstedet Iscghl i starten av coronapandemien.

- Faren for en ny smittebølge er til stede. Vi må være på vakt og ikke for selvsikre, advarer Spahn.

FÅR REFS: Bianca Ingrosso delte nylig en video på YouTube hvor hun og flere andre svenske influensere festet, danset og klemmet på hverandre. Nå får hun kjeft fra den svenske regjeringen. Vis mer

Frykter ny bølge

De spanske regionene Andalucía, Catalonia og Balearene har alle innført påbud om munnbind utendørs. Dette er også gjeldende i situasjoner der det er mulig å holde god avstand til andre.

Fulle turister som raver i gatene i store grupper, og uten et munnbind i sikte, har derfor fått lokalbefolkningen til å reagere kraftig, skriver The Guardian.

Spania er et av landene i verdens som er hardest rammet av coronapandemien. Over 28 000 mennesker er døde og over 300 000 har fått påvist smitte.

Mange frykter nå at de strenge spanske tiltakene for å få utbruddet så å si under kontroll, har vært forgjeves.

- EN SKAM: I Magalufs festgater er det liv hver kveld, og ifølge ordføreren i Mallorcas kommune Calvía kommer «sommersesongen stadig tidligere, og med stadig høyere volum». Barer og nattklubber frister med tilbud som «to for én», og hoteller har gjerne fri bar. Lokalbefolkningen og myndighetene har sett seg lei på turister som kommer på fylletur, og mener at «de fulle turistene fører til konflikter i gatene». Slik planlegger de å endre på det. Video: Ingrid Cogorno I denne saken kan du lese om hvordan turisthatet vil påvirke feriereisene dine på også andre måter: https://www.dagbladet.no/nyheter/slik-vil-turisthatet-pavirke-feriereisene-dine-i-framtida/70053581 Vis mer

Gabriel Escarrer, leder for den spanske turoperatøren Exceltur forteller at mange turister er sjokkert over at det er et krav at de skal ha på seg munnbind på ferie, og mange har valgt å kansellere.

- Mange har valgt destinasjoner der reglene ikke er så strenge, sier han til The Guardian.

Flere i lokalbefolkningen har også pekt på at de taper kunder som følge av corona-reglene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer