Fulle dansker raserer ferieby

Den spanske feriebyen Calella på Costa Brava blir herjet av fulle, danske turister. For andre år på rad har byens borgermester sendt en offisiell klage til danske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvordan kan verstingene stoppes? Si din mening!

Det er spesielt de danske reiseoperatørenes pub-runder for turistene, som spanjolene reagerer på. Festen begynner som regel ved 18-tida, og varer hele natta. Det ender med at mindreårige, døddrukne danske turister vakler høyrøstet og hjelpeløse rundt i byens gater, mens de kaster opp, starter slagsmål, begår hærverk og terroriserer lokalbefolkningen, skriver den danske avisa B.T.

Trist

Et av de siste eksemplene skjedde på hotellet Corona, der fire unge dansker begynte å sloss med de ansatte ved hotellet. En person ble alvorlig skadd

Hanne Pape, som er konsul på det danske konsulatet i Barcelona sier til avisa at det er svært trist at de danske turistene ikke klarer å oppføre seg.

- Jeg har besvart borgermester Josep Basrats henvendelse telefonisk, og vi er blitt enige om å drøfte saken på et møte 9. august, sier hun.

Må ta ansvar

Det er andre året på rad borgermesteren klager på turistenes oppførsel. Konsul Pape vil nå be de to danske reiseoperatørene, Ung Rejs og Øster Lindet Rejser, om å være mer ansvarlig. Hun skal skrive brev til de to operatørene, og legge ved presseklipp fra spanske aviser som har omtalt herjingene.

- Men jeg har også påpekt overfor borgermesteren at de spanske hotellene, pubeierne og det lokale politiet må bære sin del av ansvaret, sier hun til B.T.

  • Hvorfor går folk fra Skandinavia berserk på sydentur? Hva er det verste du har opplevd, og hva kan gjøres for å stoppe verstingene? Si din mening!