Fulle flyverter banket passasjer

Russerne har sin egen vri på fyllebråk i lufta...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ikke et ukjent fenomen at fulle passasjerer lager trøbbel på fly. Men i dag melder Russlands største flyselskap Aeroflot om fylletrøbbel med rollene byttet helt om: En passasjer ble angrepet av drita fulle kabinansatte.

- To kabinansatte ombord et innenriksfly banket opp passasjeren fordi han klagde over at de var fulle, opplyste Aeroflots talskvinne Irina Dannenberg i formiddag.

Ba om edru flyvertinne

Episoden oppstod for noen dager siden på ruteflyet på vei fra Moskva til Sibir. Passasjeren, som ble navngitt som A. Chernopup, skulle til byen Nizhnevartovsk i Sibir.

Da han så at kabinpersonalet var beruset og ikke gjorde sine oppgaver ordentlig, ba Chernopup om å bli servert av en edru og kompetent flyvert eller vertinne. Han ble da banket opp av to kabinansatte, forklarte Danneberg.

Drita fulle

- På russiske fly må ofte kabinansatte kjempe for å kontrollere fulle passasjerer. Men på denne turen var de kabinansatte så beruset at de oppførte seg uanstendig, og de begynte ikke serveringen av passasjerene før halvannen time inn i den fire timers flyreisen, sa talskvinnen.

Hun opplyste at selv om flyruten tilhører Aeroflot, var fly og flymannskapet på denne turen innleid i fra et annet flyselskap, Aviaenergo. Samarbeidet mellom de to selskapene har vært tett siden 2003.

Mat utover det hele

Den russiske avisa Izvestia siterer i dag en annen passasjer, som forteller at halvparten av maten flyvertene serverte havnet på gulvet. Midtgangen skal ha vært full av avfall og matrester som passasjerene måtte skritte over da de forlot flyet.

I følge den samme passasjeren forlot den ulykksalige Chernopup flyet med ett blått øye, og ble sendt videre til lege. Avisa Izvestia melder om at politiet nå har startet etterforskning av saken.

- Hele flymannskapet er midlertidig suspendert, og en kommisjon etterforsker nå episoden, forklarte Danneberg til russisk presse i dag.

FULL RULLE: Det russiske flyselskapet Aeroflot innrømmet i dag at et innleid flymannskap laget fyllebråk og kvalme på passasjerflyet fra Moskva til Sibir. En passasjer fikk ordentlig juling.
FORSØK: Tom Mathiesen og Herodes Falsk gjorde sine flyvertinner til zombier da de skøyet som verst. Russerne drar det litt lenger...