Fulle polakker stanset norsk skip

Kapteinen måtte få politihjelp for å slippe unna sjømennene som gjøv løs på hverandre og stanset motorene i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre fulle polakkene skapte fullstendig kaos om bord i den norske båten «Nordhavn» i 18-tida, skriver Bornholmdirekte.dk.

- Polakkene hadde drukket seg fra sans og samling. De stoppet skipets motorer og oppførte seg truende. De andre mannskapene forsøkte å snakke fornuft med polakkene, men i stedet ble det slåsskamp. Derfor valgte kapteinen å sette kurs mot Rønne og be politiet om hjelp, sier John Andersen i rederiet Cargoferry som eier skipet.

De tre polakkene, en matros, en maskinist og en mekaniker, truet de andre 12 polske sjømennene på båten, og ei tann ble slått ut i tumultene. Maskinisten gjemte seg deretter i maskinrommet og slo av hovedmotoren. Da tok kapteinen kontakt med politiet som tok seg om bord ved hjelp av en losbåt.

- Polakkene kranglet om alkohol som de hadde handlet da de var i land. Vi har strenge regler om drikking om bord, og valgte derfor å sette mennene i land. Der ble de tatt hånd om av politiet og satt i fyllearresten, sier Andersen til Dagbladet.no.

Lasteskipet «Nordhavn» på 4469 dødvekttonn seiler mellom Kiel og Riga. Skipet seilte videre til Kiel hvor nytt mannskap vil mønstre på. Rederiet ønsker ikke å forfølge saken ytterligere. Sjøfolkene blir oppsagt og sendt tilbake til Polen i morgen.