Fulle trailersjåfører smuglet sprit og sigaretter

Dette bekrefter Tollvesenet.

SMUGLET SPRIT:De fem trailersjåførene som ble tatt med promille i en rutinekontroll natt til mandag smuglet øl, brennvin og sigaretter, bekrefter Tollvesenet overfor Dagbladet. FOTO:Lars Bryhn Nyland
SMUGLET SPRIT:De fem trailersjåførene som ble tatt med promille i en rutinekontroll natt til mandag smuglet øl, brennvin og sigaretter, bekrefter Tollvesenet overfor Dagbladet. FOTO:Lars Bryhn NylandVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):De fem alkoholpåvirkede trailsjåførene som kom med ferja fra Hirthals til Stavanger natt til mandag, gikk i land i Risvika med en promille på mellom 1 og 1,8, bekrefter Tollvesenet overfor Dagbladet.

I tillegg til høy promille hadde de forsøkt å smugle brennevin, øl og sigaretter.

- Det ble funnet 5-6 brett med øl samt brennevin og sigaretter. Dette vil de få et forenklet forelegg for, sier Valborg Bishop, kontorsjef ved grensekontrollen i Stavanger tollsted. 

Rutinekontroll
De fem ble tatt ved en rutinemessig kontroll, ifølge henne.

- Tollvesenet hadde en scannerkontroll hvor vi scannet alle tyngre kjøretøy på ferja denne natta. Vi synes at en av sjåførene virket veldig stiv i blikket, og mer trøtt enn det som er vanlig. Vi spurte om han hadde drukket alkohol, men fikk nei til svar. Vi har et godt samarbeid med politiet, og ringte dem slik at de kunne foreta en promillekontroll. Da viste det seg at fem av sjåførene hadde ganske høy promille, sier hun.

- Det er skremmende at disse menneskene skulle til å kjøre ut på norske veier, påpeker hun overfor Dagbladet.

Mistet førerkortet
Det var ved 01-tiden natt til mandag at tollvesenet tipset politiet om de danske sjåførene, melder Stavanger Aftenblad på sine nettsider.

Ifølge politiet hadde de fem en promille på mellom 1 og 1,8.

- Alle ble frattatt førerkortet og sendt til legevakten i Stavanger for blodprøve, opplyser operasjonsleder Henning Andersen ved Rogaland politidistrikt til avisa.