Fulle ungdommer utløste stor redningsaksjon

Fryktet drukning etter gummibåtfest i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble i ettermiddag iverksatt en stor redningsaksjon med helikopter, politi og dykkere fra brannvesenet foran Operaen i Oslo.  En ukjent person ringte og meldt fra om at to mennesker fallt i vannet.

Politiet fikk melding om at 50 til 60 gummibåter for barn var sendt under brygga og kaianlegget på Bjørvika og at noen av disse manglet. Det var en anonym innringer som meldte fra om det redningsmannskapene fryktet kunne være en drukning.

59 personer evakuert

- Vi fikk melding om at det var observert flere personer i vannet i Akwerselva nedenfor Vaterland og utløpet av elva, sier Innsatsleder Ola Kroken til Dagbladet.no.

Også ambulanse og 330-skvadronen fra Rygge deltok i søket.

- Brannvesenet tok seg ned i vannet og begynte å lete etter mulig savnede i elva ved utløpet, men de fant ingen savnede, sier han.

Til sammen 59 personer ble evakuert. De vil nå bli anmeldt av politiet.

- Hva slags konsekvenser dette vil få for dem vil etterforskningen vise, men i utgangspunktet skal folk som ferdes i vannet være edru og ha på seg redningsvest. I dette tilfellene var ikke noen av kriteriene fulgt, sier Kroken til Dagbladet.no.

Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer


Berusede 
 

Det var et festlig lag med flere berusede mennesker som møtte politiet da de ankom Bjørvika. 

- Dette er en venners venners fest vi arranger hvert år. Dette var fjerde året vi rafta ned Akerselva, og det har aldri vært noe problemer, sier Chris Hobækk (29) fra Tønsberg til Dagbladet.no.

Han er klissvåt etter møtet med Akerselva. Han forteller at de rafter nedover i små gummibåter. På veien er det forskjellige poster og leker.

- Vi har det moro sammen og det er jo litt alkohol, men når vi rafter tar vi vare på hverandre og sørger for at ingen er for fulle til å kunne gjøre dette, sier Ole Bårdseth (28) fra Tønsberg. Samtidig synes de at det er beklagelig at det ble så stort oppstyr av aksjonen 

Beklagelig

Politiet synes det er svært beklagelig at det som så ut til å være en vennefest resulterer i slike operasjoner.

- At vi må bruke redningsapparatet vårt på slikt er veldig synd. Vi har mye annet å bruke ressursene våre på, sier Kroken.

Fulle ungdommer utløste stor redningsaksjon

 - Det er selvfølgelig ikke bra at vi forårsaker så mye oppstyr. Samtidig er det betryggende at vil ville blitt redda dersom det hadde skjedd noe alvorlig, sier Hobækk.

De sier at de ikke har tenkt til å avlyse neste års arrangement.

- Men vi vil nok muligens si i fra til politiet neste gang og arrangere det litt annerledes, sier Hobækk.

GØY I BÅT: Chris Hobækk (29) og Ole Bårdseth (28) fra Tønsberg var med på festen. Nå fikk de en alvorsprat med politiet.