Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for brutalt knivdrap:

Fullførte frokosten og søkte «slippe unna med mord»

Mann i 20-åra serverte utrolig forklaring etter å ha meldt seg selv for politiet.

DREPT: Onsdag 18. oktober i fjor ble en 25 år gammel mann drept i Södermalm. 17 timer seinere meldte leietakeren seg for politiet. Foto: Thommy Tengborg / TT / NTB Scanpix
DREPT: Onsdag 18. oktober i fjor ble en 25 år gammel mann drept i Södermalm. 17 timer seinere meldte leietakeren seg for politiet. Foto: Thommy Tengborg / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19. oktober i fjor ble en 25 år gammel mann funnet død i en leilighet på Södermalm i Stockholm. Noen timer seinere kom en finsk mann i 20-åra på politistasjonen og meldte fra om drapet - og hevdet at han selv sto bak.

Det mannen forklarte 17 timer etter at hendelsen fant sted, er noe helt utenom det vanlige, melder svenske Expressen.

Meldte seg selv

Det var på formiddagen denne onsdagen i oktober at mannen ble drept i sin egen leilighet. Klokka 03.30 natt til torsdag meldte leietakeren seg for politiet.

- En person har kommet inn på stasjonen og hevdet at han er gjerningsmannen. Han er pågrepet nå, fortalte stasjonssjef ved politiet på Södermalm, Magnus Nilsson, til Aftonbladet.

Samtidig som en politipatrulje ble sendt til den aktuelle adressen - og fikk øye på et åsted som tydet på at det hadde skjedd noe unaturlig - satt 20-åringen i avhør med politiet.

- Med en gang vi kom inn i leiligheten, var det åpenbart at det ikke dreide seg om et naturlig dødsfall, sa Mikael Pettersson i Stokholm-politiet til SVT Nyheter om åstedet med offeret som ble funnet med stikkskader over store deler av kroppen.

Følte seg terrorisert

Ifølge Expressen forteller den mistenkte at han har følt seg terrorisert de siste fire månedene han har bodd i leiligheten. Blant annet påstår han at utleieren skal ha stjålet kontantkortet hans, som moren og faren setter inn 30 000 svenske kroner på i måneden, og brukt det som sitt eget.

Da drapshendelsen fant sted, satt den tiltalte leietakeren i 20-åra og spiste frokost. Han forklarer i avhør at situasjonen eskalerte da 25-åringen trakk kniv.

- Jeg presset den mot ham, og stakk ham noen ganger for å forsvare meg til enhver pris. Uten at jeg innså det, døde han mens jeg forsvarte meg, forklarte mannen i avhør.

Avslørende søkehistorikk

Problemet med forklaringen var bare at søkehistorikken politiet fant på den tiltaltes datamaskin fortalte en helt annen historie.

Der fant de mistenkelig søk som begynte allerede i juli - tre måneder før drapet. Den siste uka før drapet fant sted, hadde søkene derimot blitt flere.

«Drepe noen uten å bli oppdaget», «sikreste stedet å knivstikke noen», «trenger å drepe noen kjapt og smidig med kniv?», var blant søken politiet fant.

Ett siste søk

Den tiltalte forklarer det hele med at det var en «uheldig tilfeldighet», før han seinere forklarte hvordan dagen utspant seg etter drapet.

Ifølge dommen skal han ha vasket seg, pakket noen av tingene sine og fullført frokosten som han var i ferd med å spise da drapshendelsen fant sted. Videre dro han til universitetet hvor han studerte, så skal han ha utført sitt foreløpig siste internettsøk: «slippe unna med mord».

Fredag ble mannen dømt til 16 år i fengsel for drap i Stockholm tingrett. Expressen har forsøkt å komme i kontakt med mannens advokat, uten å lykkes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media