Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fullførte maraton på åtte dager - i rustning

- Jeg føler en viss lettelse, sier Lloyd Scott.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lloyd Scott var desidert sist av deltakerne i årets London maraton da han stavret seg over mållinja i dag, åtte dager og 13 minutter etter start. Kanskje ikke så rart: Scott har under hele løpet båret full rustning og slept med seg en to og en halv meter høy modelldrage, melder Sky News.

Årsaken til Scotts noe uvanlige løpsutrustning er veldedighet. I løpet av maratonløpet har han samlet inn 1,8 millioner pund (rundt 20,2 millioner kroner) til blant annet en organisasjon for barn med leukemi og et barnesykehusforbund.

- Jeg føler en viss lettelse over at jeg ikke må ta på denne drakta i morgen, sier 44-åringen.

Det er ikke første gang Scott gjennomfører en noe spesiell maraton. I 2002 gikk han det samme løpet iført en dypvannsdykkerdrakt.

- Det er vanskeligere å løpe i rustning enn i en dykkerdrakt. Dragen har ikke noe bevegelsesmoment, så med en gang du stopper, stopper dragen også, sier Scott, som legger til at det 42,2 kilometer lange løpet har vært enda tøffere enn han hadde forestilt seg.

- Den andre dagen var veldig, veldig tøff, med 37 kilometer å gå. Jeg måtte revurdere hva jeg måtte gjøre for å fullføre løpet.

Scott skal nå ta ei uke fri før han starter på sitt neste veldedighetsprosjekt: Han skal kjøre en Morris Mini med flate dekk fra Land\'s End til John O\'Groats - med andre ord den nesten 1600 kilometer lange turen mellom Storbritannias vestligste og nordligste punkt.

VED VEIS ENDE: En sliten Lloyd Scott - kledd som sankt Georg og med en modelldrage på slep - rett før han krysser mållinja i London maraton. Foto: AP/SCANPIX
VED VEIS ENDE: En sliten Lloyd Scott - kledd som sankt Georg og med en modelldrage på slep - rett før han krysser mållinja i London maraton. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
AUSTRALIA PÅ TVERS PÅ VELTEPETTER: Bildet er tatt i Sydney 2. desember 2004, da Scott fullførte den 4500 kilometer lange turen tvers over det australske kontinentet. Han syklet tolv timer om dagen i 50 dager.
MARATON UNDER VANN: Scott, som selv er tidligere leukemipasient, har viet sine stunt til veldedighet for leukemisyke barn. Her kommer han opp av Loch Ness 9. oktober 2003 etter å ha fullført en maraton under vann iført en 54 kilo tung dypvannsdykkerdrakt. Han brukte tolv dager på de 42,2 kilometerne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling