Fullsatt kirke tok farvel med Margaret (19)

Over 400 møtte opp for å minnes Margaret Molland Sanden. - Hun var positiv, blid og alltid hyggelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRDAL / OSLO (Dagbladet): I dag klokka 13.00 ble 19 år gamle Margaret Molland Sanden stedt til hvile. Begravelsen fant sted i Årdal kirke.

Det er 400 plasser i kirka. Ifølge familiens talsperson, Per Kristian Pedersen var kirka helt full.

- Det var mange som sto, sier han.
Årdal sto stille - Det betyr masse for familien at så mange viste sin støtte og sympati. Det er sikkert mange de ikke kjenner som møtte opp i begravelsen, sier Pedersen.
Da Margaret ble begravet sto Årdal stille. Både kiosker, butikker, bensinstasjoner og rådhuset holdt stengt. Det virket som hele Årdal deltok begravelsen.

Per Kristian Pedersen forteller at familien selv ikke orket å si noe i kirka i dag, men de fikk formidlet sine ord om Margaret via presten.

«Positiv, blid og alltid hyggelig», er noen av superlativene som ble trukket fram om Margaret under begravelseseremonien, ifølge Pedersen.

- Margaret var god i veldig mange ting, sier han.
Gode ord - I tillegg sa nære venner en del. Det var gode ord og mye humor, sier Pedersen om disse talenes innhold.

Hans egen datter var en av dem som talte i kirka. Hun har vært nær venn av Margaret hele livet, forteller Pedersen.
Datteren var en av dem som trakk fram sider eller episoder fra Margarets liv som fikk flere til å trekke på smilebåndet under begravelsen.
- Når noen dør er det alltid vondt. Og når den som dør er så ung er det ekstra vondt. Da er det også godt å le og huske på alt det positive, sier Pedersen.
Begravelsen ble forrettet av prestene Claes Blom Mørch og Olav Nese.

Åpningssalmen i begravelsen var «Kjærlighet fra Gud». Etter talen ble «Eg veit i himmelriket ei borg» sunget i kirken.

Tung tid for familien Dagbladet snakket tidligere i dag med familiens bistandsadvokat, Maria Kirkeide Ravnå.

STEDT TIL HVILE: Margaret Molland Sanden ble begravet fra Årdal kyrkje i dag. Foto: Kjell Grønli / Sogn Gravferdshjelp / NTB scanpix
STEDT TIL HVILE: Margaret Molland Sanden ble begravet fra Årdal kyrkje i dag. Foto: Kjell Grønli / Sogn Gravferdshjelp / NTB scanpix Vis mer

- De har det forferdelig vanskelig, og er inne i en tung tid, sa hun.

Margaret Molland Sanden ble et av tre drapsofre på Valdresekspressen. Hun var på vei tilbake til Oslo og studiene etter et helgebesøk hos familien i hjembygda Årdal.

DREPT: Margaret Molland Sanden (19). Foto: Privat
DREPT: Margaret Molland Sanden (19). Foto: Privat Vis mer

En 30 år gammel sør-sudaner er siktet for drapet på Margaret, bussjåføren Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres og Brahim Khouya (53) fra Sverige.

30-åringen ble torsdag i forrige uke varetektsfengslet i fire uker.

12 etterforskere fra hele Sogn og Fjordane har gått inn i egen spesialetterforskningsgruppe etter trippeldrapet på Valdresekspressen i Årdal i forrige uke. 

MANGE MØTTE OPP: - Det betyr masse for familien at så mange viste sin støtte og sympati. Det er sikkert mange de ikke kjenner som møtte opp i begravelsen, sier familiens talsperson Per Kristian Pedersen. Foto: Line Brustad
MANGE MØTTE OPP: - Det betyr masse for familien at så mange viste sin støtte og sympati. Det er sikkert mange de ikke kjenner som møtte opp i begravelsen, sier familiens talsperson Per Kristian Pedersen. Foto: Line Brustad Vis mer
BISTANDSADVOKAT: Maria Kirkeide Ravnå er bistandsadvokat for familien til Margaret Molland Sanden (19).  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: Maria Kirkeide Ravnå er bistandsadvokat for familien til Margaret Molland Sanden (19). Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
TALSMANN: Familiens talsmann, Per Kristian Pedersen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TALSMANN: Familiens talsmann, Per Kristian Pedersen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer