Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fullsatt Svalbard kirke mintes Nikoline (2)

- Det kan ta lang tid før Longyearbyen kommer tilbake til det normale.

 MØTTE PÅRØRENDE:  Dronning Sonja blir tatt imot av vikarprest Birgit Lockertsen ved Svalbard kirke der dronningen fredag møtte berørte etter skredulykken. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
MØTTE PÅRØRENDE: Dronning Sonja blir tatt imot av vikarprest Birgit Lockertsen ved Svalbard kirke der dronningen fredag møtte berørte etter skredulykken. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I dag var det bare vondt, sa sysselmann Kjerstin Askholt etter minnestunden for skredofferet Nikoline Røkenes (2) som mistet livet i raset på Svalbard.

Under minnestunden i en fullsatt Svalbard kirke lørdag overbrakte sysselmannen hilsener til familien fra regjeringen.

Dronning Sonja var i kirken fredag for å møte berørte etter skredulykken.

- I dag var det bare vondt, forteller sysselmann Kjerstin Askholt til NRK.

Den lille jenta var en av to personer som mistet livet i skredulykken lørdag 19. desember.

 MINNESTUND:  Flagget på halv stang utenfior Svalbard kirke fredag i forbindelse med at det andre skredofferet, Atle Kjartan Husby, ble gravlagt i Ås. Foto: Heikko Junge, NTB Scanpix.
MINNESTUND: Flagget på halv stang utenfior Svalbard kirke fredag i forbindelse med at det andre skredofferet, Atle Kjartan Husby, ble gravlagt i Ås. Foto: Heikko Junge, NTB Scanpix. Vis mer

Etter nesten to timer under snøen ble jenta gravd fram, men det var ikke mulig å redde henne. Dagen etter døde hun på sykehuset i Tromsø.

- Jeg håper familien følte en vegg av varm støtte fra lokalsamfunnet under minnestunden. Det er en familie som har beholdt et barn og mistet et. I dag var det først og fremst sorgen som tok oss, sier Askholt til NRK.

Det kan lang tid før Longyearbyen kommer tilbake til normale, tror hun.

- Det er mange ulike følelser i Longyearbyen for tiden. Skolen har begynt og folk har kommet tilbake fra ferie. Noen har begynt å ta hverdagen tilbake, for andre vil det ta lengre tid. Sånn må det være, tror jeg, sier Askholt.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media