Fullstendig ferje-kaos

Kristiansand - Hirtshals helt ute av drift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Det er fullstendig kaos på Norges mest trafikerte ferjestrekning, mellom Kristiansand og Hirtshals.

Over 1.000 passasjerer er ombord på hurtigferja \'Silvia Ana L\' som måtte returnere til Kristiansand fordi livbåtene ikke fungerte.

Den andre ferja på strekningen, \'Christian IV\' er i dokk for å få reparert en styreanordning. Dermed er den travle strekningen i øyeblikket helt ute av drift - bare en uke før høysesongen starter.

Pinlig

Feilen på livbåtene på hurtigferja er ekstra pinlig for Color Line fordi øvelsen skulle avholdes foran øynene på både danske og norske sjøfartsmyndigheter. Vanligvis skjer slike øvelser når båten er i havn. Men i dag ble det besluttet å holde øvelsen på 09.00-avgangen fra Kristiansand. Været var strålende med flatt hav.

Dokka ble kastet i havet da ferja befant seg ved Oksøy, ytterst i Kristiansand-fjorden.

Det som skulle være en rutineøvelse utviklet seg til det reneste marerittet for mannskapet.

Først ville ikke de to MOB-båtene la seg låre. De ble liggende og slå mot skutesiden.

KRISE: Da mannskapet ikke klarte å få lettbåten på sjøen under en redningsøvelse, besluttet kapteinen å avbryte hele seilasen og returnere Kristiansand Foto: Eivind Pedersen
KRISE: Da mannskapet ikke klarte å få lettbåten på sjøen under en redningsøvelse, besluttet kapteinen å avbryte hele seilasen og returnere Kristiansand Foto: Eivind Pedersen Vis mer

Nede på vannet nektet Mariner-påhengerne å starte. Det ble en pinlig affære da mannskapet måtte padle bort for å redde dokka.

- Det gikk helt i dass, uttaler passasjer Arild Bang til NRK Sørlandet.

Kritisk

Han er sterkt kritisk til at utstyret ikke fungerte.

- Det er såpass kaldt i vannet at en passasjer som falt overbord neppe hadde overlevd fordi utstyret ikke virket, sier han.

Det er ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med talspersoner i Color Line i Kristiansand.

Les også: Danskebåten måtte snu

SATT FAST: Båten ligger nå til kai, og det er uvisst når den kan gå videre. Det har ført til fullt kaos på Norges mest trafikkerte ferjestrekning.