Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fullstendig kaos: 500 mennesker skal være døde, 13 000 er på flukt

Nordmenn har søkt tilflukt.

Her har noen personer på flukt slått seg ned ved United Nations Mission in the Republic of South Sudan (UNMISS) i Sør-Sudan. Foto: Reuters.
Her har noen personer på flukt slått seg ned ved United Nations Mission in the Republic of South Sudan (UNMISS) i Sør-Sudan. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tett opptil 500 mennesker er døde etter et sørsudanesisk kuppforsøk, skriver BNO News på Twitter.

Likene av de drepte er fraktet til sykehus i Sør-Sudans hovedstad.

Kaos Det er fullstendig kaos i verdens yngste land. Det er meldt at godt over 13 000 personer er på flukt i Sør-Sudan, og minst ti politikere skal være arrestert etter at de angivelig sto bak et statskupp, opplyser FN.

Et lite antal nordmenn skal også ha sølt tilflukt ved den norske ambassaden i hovedstaden Juba.
- Ambassaden har tatt imot noen nordmenn som har kommet dit og ønsket å være der i stedet for på sine respektive bosteder. Dette dreier seg om et lite antall personer, sier Frode Larsen, pressevakt i UD til VG.

Blant de som er arrestert er Kosi Manibe, som tidligere var finansminister i landet.
Det er flere hjelpeorganisasjoner til stede i det afrikanske landet, men det er vanskelig for organisasjonene og få en fullstendig oversikt over hovedstaden.

Verre og verre Grensekonflikta med Sudan har forverret seg det siste året, og det har ført til flere krigshandlinger.

Den største utfordringene er hvordan de to landene skal fordele de voldsomme oljeforekomstene i grenseområdene. Oljeproduksjonen ble stanset tidligere i år på grunn av krangel om bruk av en viktig oljerørledning. Det har gjort Sør-Sudan enormt sårbare økonomisk.

Uten inntekter fra olja får mange offentlig ansatte ikke utbetalt lønn. Samtidig har prisene på mat og drivstoff skutt i været den siste tida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media