Fullstendig kaos: - Fanget flyet

Det har oppstått kaotiske scener og enorme køer på flere europeiske flyplasser den siste tida.

KØKAOS: Det har vært enorme køer på Manchester flyplass i helga. Også på andre internasjonale flyplasser er det store problemer. Foto: Ioannis Alexopoulos / Shutterstock / NTB
KØKAOS: Det har vært enorme køer på Manchester flyplass i helga. Også på andre internasjonale flyplasser er det store problemer. Foto: Ioannis Alexopoulos / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter to år med pandemi er det ekstra mange som gleder seg til å reise utenlands i sommer.

Den siste tida har imidlertid leveringstida på pass og nasjonale ID-kort vært rekordlang, og passkrisa kan sette kjepper i hjulene for den etterlengtede ferien for over en halv million nordmenn.

Men heller ikke i andre europeiske land går det smertefritt for seg for reisende. I april advarte eksperter om at sommeren kom til å bli kaotisk fordi flyselskapene ikke har klart å oppbemanne raskt nok til å møte etterspørselen etter to år med pandemi og et redusert antall ansatte.

Allerede nå - en knapp måned før det store sommerrushet - rapporterer flere internasjonale flyplasser om fullstendig kaos.

Ventet i timevis

Flyplasskaoset har dominert britisk presse i lang tid - og i helga var intet unntak. Denne gangen oppsto de verste problemene på flyplassen i Manchester, der tusenvis ble rammet av enorme forsinkelser, ifølge Manchester Evening News.

- Det har bare vært kaos. Vi har flyttet oss fra kø til kø og ventet i seks timer uten å få beskjed om flyet vårt i det hele tatt ville ta av. Det er mange barn som skriker og gråter, sier Sharon Marie til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.