Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fullstendig kaos på vei til Strömstad

I år som i fjor invaderer rånere og handleglade nordmenn Sverige i påsken. Svinesund og Strömstad er målene.

RÅNERE: Full fest på vei til Strömstad i påsken. Den store utfarten skaper kaos på veiene. Dette bildet er fra køen i 2011. Tusenvis av nordmenn krysser grensa hvert år.
Foto: THOMAS WINJE OIJORD / NTB SCANPIX
RÅNERE: Full fest på vei til Strömstad i påsken. Den store utfarten skaper kaos på veiene. Dette bildet er fra køen i 2011. Tusenvis av nordmenn krysser grensa hvert år. Foto: THOMAS WINJE OIJORD / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Handlekaoset i Svinesund og Strömstad har allerede begynt. I dagene før påske invaderer nordmenn butikkene på den andre siden av grensa.

I Strömstad gikk meldingene onsdag ut på lange køer i butikkene, på polet og sneglefart i trafikken. To mil før riksgrensen har svenske Vägvärket stengt den ene kjørebanen over Svinesundsbrua, noe som har ført til ytterligere problemer i trafikken, melder NTB.

I rundkjøringen ved det første polutsalget på vei inn til Strömstad er det nesten umulig å komme gjennom.

- Vi har døpt den Polsirkelen, sier stasjonsbefal hos Strömstadspolisen, Tage Ödlund til Fredriksstad Blad.

Lei fulle nordmenn Politiet i Strömstad er lei den norske flatfylla skjærtorsdag, og i år som i fjor holder polet stengt og sentrum stenges for trafikk. Da topper det seg med fyll og bråk fra tilreisende norsk ungdom.

I fjor ble skjærtorsdagsfeiringen en travel dag for politiet i Strömstad. 20 nordmenn ble pågrepet og måtte tilbringe en ufrivillig natt i fyllearresten, mens rundt 50 nordmenn ble bøtelagt for å ikke ha brukt bilbelte mens de rånet seg gjennom sentrum av byen.

Full fest i Halden Etter at fjorårets festing og råning i Strömstad var unnagjort, satte nordmennene kursen tilbake mot Norge, noe Halden fikk merke. De fleste samlet seg på torget i byen og festet videre i de små timer, melder NTB.

INNTAR STRØMSTAD: Rånere og andre fest- og bilentusiaster fra Norge inntar Strömstad i påsken. Her en bil pyntet med piratflagg og amerikansk sørstatsflagg fra et tidligere år. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD / NTB SCANPIX
INNTAR STRØMSTAD: Rånere og andre fest- og bilentusiaster fra Norge inntar Strömstad i påsken. Her en bil pyntet med piratflagg og amerikansk sørstatsflagg fra et tidligere år. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD / NTB SCANPIX Vis mer

Også i Svinesund er det mange kjøpeglade nordmenn dagene før påske, men det er Strömstad med sin trange innfartsåre som får de største trafikk-problemene. Rundt 8 000 til 10 000 nordmenn kommer til å ta veien over grensa skjærtorsdag for en aldri så liten harry-handel.

Streng kontroll Svinesund er ikke som Strömstad. Der er det ikke bråkmakerne man er mest redd for, men smuglere som ser sitt snitt til å operere på dager med stor utfart. Et sted mellom 10 000 til 15 000 biler vil passere Svinesund daglig i påskeuka.

Tollvesenet har allerede gått ut og varslet skjerpede kontrollrutiner på de største utfartsdagene.

KAOS PÅ VEIENE: Tusenvis av rånere drar hvert år fra Norge til Strömstad i Sverige for å feste og treffe likesinnede i påsken. Her er Ole-Petter som henger ut av vinduet på ferden gjennom den lille svenske byen en tidligere påske. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX
KAOS PÅ VEIENE: Tusenvis av rånere drar hvert år fra Norge til Strömstad i Sverige for å feste og treffe likesinnede i påsken. Her er Ole-Petter som henger ut av vinduet på ferden gjennom den lille svenske byen en tidligere påske. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!