Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
GAUSTATOPPEN: Politiet i Sør-Øst måtte rykke ut til parkeringskaos. Bilder: Politiet. Video: Privat Vis mer

Fullstendig kaos ved Gaustatoppen

Hundrevis av parkerte biler blokkerer den svingete veien ved Gaustatoppen.

Politiet i Sør-Øst har har rykket ut til meldinger om totalt parkeringskaos i området rundt Stavsro, der mange parkerer bilen før de legger ut på tur til Gaustatoppen.

- Parkeringsplassen er full. Folk parkerer langs en fylkesvei her som er veldig svingete. Det gjør det problematisk for andre å komme seg ut, forteller operasjonsleder Trond Egil Groth til Dagbladet.

KAOS: Ifølge politiet har mange hundre biler parkert langs den svingete veien opp mot parkeringsplassen til Gaustatoppen. Foto: Politiet
KAOS: Ifølge politiet har mange hundre biler parkert langs den svingete veien opp mot parkeringsplassen til Gaustatoppen. Foto: Politiet Vis mer

Operasjonslederen forteller at politiet har forsøkt å rette en «pekefinger», men at dette ikke har fungert, og meldingene om kaos fortsetter å tikke inn. Patruljer er derfor på plass på stedet.

I en oppdatering skriver politiet at veien delvis er helt sperret flere steder.

- Mange hundre biler står parkert langs den svingete og uoversiktlige veien. Verst fra Stavsro i retning Rjukan. Trafikken står nå bom stille. Politiet tar grep! skriver politiet.

LANG REKKE: Bilene står parkert tett langs den svingete veien ved Stavsro torsdag. Foto: Politiet
LANG REKKE: Bilene står parkert tett langs den svingete veien ved Stavsro torsdag. Foto: Politiet Vis mer

Onsdag var det også parkeringsproblemer ved turistmagneten Preikestolen i Rogaland. Med sprengt parkeringskapasitet ble det kilometer lang kø helt ned til riksveien.

Også her måtte politiet tilkalles for å bistå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!