- Fullstendig krise

Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund krever at Justisdepartementet umiddelbart griper inn og rydder opp i Trøgstad kretsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har det ikke med å rope ulv i hytt og vær. Det er ikke vår natur. Men nå er det alvor, sier forbundsformann Roar Øvrebø i LO-tilsluttede Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund.

Bare få timer etter at forbundet fikk brevet fra de tillitsvalgte i Trøgstad kretsfengsel, ble forholdet behandlet på fobundsstyremøtet.

- Vi har oversendt brevet direkte til Justisdepartementet og forventer at de umiddelbart gjør noe med forholdene, sier Øvrebø til Dagbladet.

Han understreker at det ikke er første gang forbundet har vært nødt til å gjøre de politiske myndigheter oppmerksom på hva Øvrebø karakteriserer som høyst uverdige forhold.

- Etter at Trøgstad kretsfengsel ble åpnet i 1992, har vi hvert eneste år vært nødt til å ta kontakt med myndighetene for å få rettet på forholdene. Dessverre er arbeidsforholdene i fengslet i dag verre enn noen gang, sier Roar Øvrebø.

Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund mener Trøgstad kretsfengsel er et fengsel uten styring.

Forbundsformann Roar Øvrebø bekrefter overfor Dagbladet at han er blitt informert om at det i perioder bare har vært to fengselsbetjenter på jobb for å passe på nitti fanger.