Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fullstendig lykkelig- og frisk

Ingrid Betancourt friskmeldt på militærsykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingrid Betancourt har fått vite at hun ikke har noen alvorlige sykdommer, til tross for over seks års fangenskap i den colombianske jungelen.

- Legene overøste meg med gode nyheter. Jeg har hatt en rekke bekymringer i alle disse årene. Nå er jeg fullstendig lykkelig, sa Betancourt etter en grundig helseundersøkelse lørdag.

Hun sa hun var overrasket over ikke å ha fått noen fysiske problemer etter å ha blitt holdt som gissel av geriljagruppen FARC.

Legeundersøkelsen ble gjennomført på et militærsykehus i Paris. Før de endelige prøveresultatene var klare, uttalte Betancourts søster at den fransk-colombianske politikeren har fått beskjed om å ta det med ro for å unngå senreaksjoner.

Ingrid Betancourt ble satt fri onsdag, etter over seks års fangenskap hos FARC-geriljaen i jungelen i Colombia. To dager senere ankom hun Frankrike, der hun ble tatt imot som en helt. Betancourt er både fransk og colombiansk statsborger, og vokste opp i Frankrike.

Under festlighetene i Paris fredag kveld sa Betancourt at hun følte seg i «strålende form», til tross for at hun var syk flere ganger i løpet av fangenskapet.

(NTB)

FRISKMELDT: Ingrid Betancourt har vært et eneste stort smil siden hun ble befridd fra FARC. I dag ble det klart at hun heller ikke har noen helseplager til tross for seks års fangenskap. Foto: EPA/LUCAS DOLEGA
FRISKMELDT: Ingrid Betancourt har vært et eneste stort smil siden hun ble befridd fra FARC. I dag ble det klart at hun heller ikke har noen helseplager til tross for seks års fangenskap. Foto: EPA/LUCAS DOLEGA Vis mer
2007 Dette bildet, som ble offentliggjort i 2007, forsterket ryktet om at Ingrid Betancourt var alvorlig syk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!