Fullstendig tyst fra LO-ledelsen

Krise etter krav om avgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter gjentatte forsøk på kontakt med LO-ledelsen i dag, er det fortsatt fullstendig taust fra Youngstorget.


- Vi kan ta i mot telefonnummeret så vil presseansvarlig ringe tilbake, er beskjeden vi får hver gang Dagbladet.no tar kontakt.

Ingen vil bekrefte eller avkrefte om LO-ledelsen er på huset, om de har møter, hva som er Gerd-Liv Vallas program for dagen eller når de kan tenkes å uttale seg.


To av tre
I dag kom katastrofemålingen som viste at et klart flertall av LO-medlemmene mener Valla bør gå av. I en meningsmåling gjennomført av InFact for E24 i går kveld, går det fram at 61 prosent av LO-medlemmene mener Valla bør trekke seg.

Dessuten bekreftes historien om at daværende justisminister Gerd-Liv Valla skal ha løyet for å overtale Berit Reiss-Andersen til å fortsette som sin statssekretær.

Og i går kom den første forsiktige beklagelsen fra LO-lederen.

- Det er leit hvis Ingunn Yssen har oppfattet noe jeg har sagt som sårende. Det har aldri vært min hensikt, uttalte Valla til LO-aktuelt.

Trolig må det komme innrømmelser av en helt annen art dersom hun skal kunne fortsette som leder av LO.

KRISE: Ingen i LO-ledelsen har uttalt seg etter at de tidligere statssekretærene til Valla sto fram og bekreftet Yssens framstilling av lederstilen hennes i går. Foto: Arne V. Hoem
KRISE: Ingen i LO-ledelsen har uttalt seg etter at de tidligere statssekretærene til Valla sto fram og bekreftet Yssens framstilling av lederstilen hennes i går. Foto: Arne V. Hoem Vis mer


Får støtte 
Dagbladet.no har snakket med flere fagorganiserte som er redde for hva som skal skje med LO på grunn av striden om Vallas lederstil. Men mange har også stor respekt for LO-lederen.

- Jeg har alltid likt Valla. Mitt inntrykk er at hun er tøff og sterk, og bra for LO. Jeg syns hun burde beklage, men ikke at hun bør gå av, sier butikkansatt Knut Thomassen (60) til Dagbladet.no. Han er organisert i Handel og Kontor.

Thomassen er midt oppe i en konflikt med sin arbeidsgiver Norli. Bokhandlen der han har jobbet i elleve år skal legges ned. Thomassen mener han burde fått tilbud om jobb i en av de andre bokhandlene i kjeden, men arbeidsgiver har sagt ham opp.

- Jeg er kjempeglad for den støtten jeg får fra forbundet. Jeg skjønner ikke at folk tør å la være å organisere seg. Handel og Kontor tar denne saken for meg og stiller med jurist. De stiller veldig opp, sier han.

Han føler saken delvis dreier seg om at han er en eldre arbeidstager.

- Jeg er 60, men ønsker jo å jobbe noen år til før jeg går av. Å ta vare på eldre i arbeidslivet, det hører vi mest om i festtaler, sier Thomassen.


- Kritisk til media
- Jeg er kritisk til det jeg leser i media. Valla er i høyeste grad en sterk kvinne, og det virker som hun styrer godt, sier Veronica Wærness (21) til Dagbladet.no. Hun jobber som statist og i butikk, og er organisert i Norsk Tjenestemannslag.

Wærness mener Valla bør være et forbilde, og at saken har svekket tilliten til LO-lederen. Samtidig har Valla utrettet mye for LOs medlemmer.

- Jeg syns hun skal være sterk og ikke gå av. Hun trenger ikke dette mot seg, sier Wærness.

- SJELEGLAD FOR FORBUNDET:</B> Knut Thomassen er organisert i Handel og Kontor.
KRAV OM AVGANG: To av tre LO-medlemmer mener Valla må gå av.
- BØR IKKE GÅ AV: Det mener Veronica Wærness.