Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fullstendig uakseptabelt

Frp raser mot Brustads Kjøll-regning.

MÅ FORKLARE SEG: Frp krever at næringsminister Sylvia Brustad (Ap) forklarer seg om hvorfor de betaler halve regningen for Berit Kjølls bruk av PR-byrå. FOTO: SCANPIX
MÅ FORKLARE SEG: Frp krever at næringsminister Sylvia Brustad (Ap) forklarer seg om hvorfor de betaler halve regningen for Berit Kjølls bruk av PR-byrå. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Fremskrittspartiets Harald Tom Nesvik mener det er helt hårreisende at staten nå betaler PR-byråer 375 000 kroner for konsulenttjenester til Berit Kjøll etter Røkke-saken i vår.

Må forklare seg
- Dette er fullstendig uakseptabelt. Statsråden kan ikke bruke 375.000 kr uten begrunnelse, derfor krever jeg at Brustad redegjør overfor Stortinget for hvilke avtaler som ligger til grunn for at Kjøll nå skal få 375.000 kr av skattebetalernes penger, sier finanspolitisk talsmann Harald Tom Nesvik til Dagbladet.

Han mener Brustad må ta konsekvensene av egne feil, og bør forklare seg allerede under trontaledebatten til uka.

- Dette må Sylvia Brustad forklare, og gjennom sitt innlegg gjennomgå hvordan dette henger sammen. Hvis det er slik, som departementet har hevdet, at disse oppdragene ble gitt på eget initiativ fra Berit Kjøll, er det ikke akseptabelt at skattebetalernes penger skal betale for det, sier Nesvik til Dagbladet

Han mener departementets forklaringer ikke holder vann.

- Det var Brustad selv som skapte mye av rotet i Aker-saken med sin opptreden. At hun nå dekker et så stort beløp for en av partene i denne konflikten fremstår som uryddig. Argumentene fra Sylvia Brustad holder ikke. Det går ikke an å bruke 375.000 kr av skattebetalernes penger fordi Kjøll var innblandet i en ekstraordinær sak, slik det argumenteres på departementets nettsider, sier Harald Tom Nesvik.

RASER: Stortingsrepresentant Harald Nesvik, (Frp. ). Møre og Romsdal FOTO: SCANPIX
RASER: Stortingsrepresentant Harald Nesvik, (Frp. ). Møre og Romsdal FOTO: SCANPIX Vis mer

Presedens
Han frykter betalingen av deler av Kjølls regning vil kunne sette presedens, uten at det presenteres en fullgod forklaring.

- Kan alle komme til departementet med regningen sin nå? Dette vil skape usikkerhet, og er ikke akseptabelt.

• Dagbladet kommer med mer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media