Evakuering fra Kabul:

- Fullstendig urimelig

Onsdag kom beskjeden om at et dansk fly med plass til 111 passasjerer ble evakuert med bare 14 nordmenn og en utenlandsk statsborger ombord. Det får den danske Venstre-politikeren Michael Aastrup Jensen til å reagere.

EVAKUERT: Natt til mandag kom beskjeden om at nordmenn hadde blitt evakuert fra Kabul i Afghanistan. Onsdag kom beskjeden om at et fly har landet i Danmark. Foto: AP Photo/Rahmat Gul.
EVAKUERT: Natt til mandag kom beskjeden om at nordmenn hadde blitt evakuert fra Kabul i Afghanistan. Onsdag kom beskjeden om at et fly har landet i Danmark. Foto: AP Photo/Rahmat Gul. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag opplyste Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen at det danske forsvaret søndag kveld - under meget vanskelige forhold - evakuerte en gruppe dansker og nordmenn fra Afghanistan med fly.

Det ble også bekreftet av Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) mandag, ifølge NRK.

Alt av norsk ambassadepersonell fra Kabul er nå evakuert, ifølge forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Dette skriver NTB.

Mandag kveld kom beskjeden om at det danske flyselskapet DAT hadde fløyet til Islamabad i Pakistan, som fungerer som en base for evakuering av danske borgere fra Afghanistan.

Det ble sagt at flyet trolig var planlagt i evakueringen av danske ansatte ved ambassaden i Kabul.

Plass til 111 passasjerer

Onsdag morgen bekrefter danske myndigheter at 14 nordmenn og én utenlandsk statsborger med lovlig opphold i Danmark var om bord på et fly på vei fra Pakistan.

Ingen dansker var om bord på evakueringsflyet, ifølge utenriksdepartementet i Danmark.

Det danske flyet tok av fra Islamabad i Pakistan ved 21-tiden tirsdag kveld norsk tid. 8,5 timer seinere landet flyet på København lufthavn, etter en mellomlanding i Tbilisi, med evakuerte personer fra Kabul etter Talibans inntog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer