Fullstendig værkaos: Ber folk slutte å ringe politiet

Den kraftige vinden herjer i Sør-Norge. Flere trafikanter har fått trær over seg i ettermiddag.

GULLHÅR: En Audi-personbil fikk i ettermiddag dette treet over seg. - Han hadde gullhår. Hadde sjåføren vært 20 centimeter lengre fram, kunne det gått galt, sier innsatsleder Geir Sjursen i brannvesenet. Nødetatene har fått inn titalls henvendelser om den kraftige vinden i ettermiddag. Foto: Freddie Larsen
GULLHÅR: En Audi-personbil fikk i ettermiddag dette treet over seg. - Han hadde gullhår. Hadde sjåføren vært 20 centimeter lengre fram, kunne det gått galt, sier innsatsleder Geir Sjursen i brannvesenet. Nødetatene har fått inn titalls henvendelser om den kraftige vinden i ettermiddag. Foto: Freddie Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trær velter, tak blåser av, og deler av Norge opplever regelrett kaos som følge av den kraftige vinden som har slått inn i dag.

Dette betyr at nødetatene har mer enn nok å henge fingrene i nå i ettermiddag. Øst politidistrikt, som dekker Østfold, Follo og Akershus (utenom Asker og Bærum), ber nå folk om å slutte å ringe politiet.

- Det er nå svært stor pågang av telefoner til operasjonssentralen i Øst på grunn av uværet som pågår i vårt distrikt. Ber om at alle som ikke er i nød, eller som ikke må ha umiddelbar kontakt med politiet, avventer å ringe inntil videre, melder operasjonssentralen i en melding.

Strøm og mobilnett nede

Kaoset med nedblåste trær har ført til strømbrudd flere stedet. I 18.30-tida var rundt 30 000 kunder uten strøm i Oslo, Akershus og Østfold, sier Hafslund nett til Aftenposten.

Akkurat nå er 15 basestasjoner i Østfold, 13 i Akershus og fem i Hedmark ute av drift på grunn av strømbrudd som følge av uværet, sier pressevakt Roald Orheim i Telenor til NTB klokken 18 fredag.

Hos konkurrenten Ice er tolv basestasjoner ute av drift i 18.45-tiden fredag. Hos Telia er 15 basestasjoner i hvert av fylkene Østfold og Akershus nede fredag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer